Substanţele chimice din farduri, periculoase pentru tiroidă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este foarte important să citeşti etichetele produselor cosmetice.
Este foarte important să citeşti etichetele produselor cosmetice.

Industria cosmetică înseamnă, în mare parte, substanţe chimice care pot dăuna sănătăţii. Nu este vorba doar de parabeni, ci de combinaţii de plastic cu aluminiu, care se regăsesc şi în farduri.

Este foarte important să citeşti etichetele produselor cosmetice, ca să le poţi evita pe cele care conţin PET, prescurtarea de la polietilenă tereftalat. Aceasta se situează în fruntea listei cu substanţe periculoase în fardul de pleoape şi ar fi mai bine să nu foloseşti produse care conţin acest compus chimic.

Bine de ştiut!

Îl poţi găsi printre ingredientele loţiunilor de corp, a fondurilor de ten şi a cremelor tip BB, a spray-urilor colorante cu sclipici, în lacurile de unghi, vopselurile de păr şi fardurile de pleoape şi obraz.

Pot favoriza instalarea infertilităţii

Specialiştii atenţionează că această substanţă poate da efecte adverse grave, cum sunt tulburările hormonale, care pot conduce la îmbolnăvirea unor organe interne şi la instalarea infertilităţii. Mai mult decât atât, unele studii au scos la iveală că expunerea prelungită la această substanţă ar putea duce la apariţia formaţiunilor canceroase.

Află ce substanţele chimice din farduri sunt periculoase pentru tiroidă pe clickpentrufemei.ro.

Produse cosmetice INTERZISE în sarcină
Băuturile alcoolice în sarcină. De ce sunt periculoase

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite