Eşti însărcinată? Evită aceste creme şi loţiuni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul sarcinii, este nevoie de o atenţie mai mare asupra produselor cu care intri în contact, inclusiv la cele de înfrumuseţare. Unele dintre substanţele chimice pe care le conţin pot afecta dezvoltarea bebeluşului tău.

Cosmeticele care conţin parfum

Ftalaţii se numără printre substanţele chimice care se găsesc în loţiunile pentru corp parfumate sau în deodorante. În mod obişnuit, nu te afectează, dar în timpu sarcinii pot fi toxice şi pot influenţa negativ dezvoltarea bebeluşului.

Dacă ţi se pare că un produs este prea parfumat, renunţă să-l cumperi.

Cremele antiacneice

Acneea este o problemă cu care gravidele se confruntă frecvent. Este posibil să intenţionezi şi tu să încerci creme contra acneei, dar ar fi mai bine să le eviţi până la naştere.

Multe dintre tratamentele antiacneice conţin retinoizi topici sau isotretinoină, substanţe care crescul riscul de avort spontan şi malformaţii congenitale.

Autobronzantele

Spray-urile şi loţiunile autobronzante nu sunt nici ele indicate în timpul sarcinii, deoarece conţin substanţe chimice precum DHA sau dihidroxiacetona.

Aceasta este posibil să influenţeze în mod negativ ADN-ul. De aceea, este indicat să eviţi autobronzantele pe toată durata sarcinii.

Află pe clicksanatate.ro de ce e indicat să eviţi lacul de unghii în sarcină!

Obiceiuri care agravează acneea

Siropul de de cătină ţine cancerul la distanţă

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite