Soluţii împotriva căderii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părul poate cădea în cantităţi mari din cauza carenţelor de vitamine şi de minerale.
Părul poate cădea în cantităţi mari din cauza carenţelor de vitamine şi de minerale.

Dermatologii vin cu soluţii tot mai eficiente pentru cei cărora le cade părul. Poţi încerca pastile şi loţiuni, tratamente cu laser, iar dacă nici acestea nu funcţionează, mai ai o şansă: implantul de păr.

Nu poţi trata căderea părului fără să afli înainte cauza. Poate fi vorba despre o dereglare hormonală, cum sunt cele din sarcină şi de la menopauză. După naştere, părul îşi poate reveni fără să fie nevoie să faci tratamente. În caz contrar, consultă un endocrinolog pentru
a-ţi prescrie un tratament hormonal ca soluţie pentru regenerarea părului.

Tratează carenţele de minerale

Părul poate cădea în cantităţi mari şi dacă l-ai agresat prea mult cu placa de întins, cu vopseaua, cu gelurile şi cu fixativele. Dacă renunţi la ele, podoaba capilară se poate reface fără tratamente.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă ai ţinut o cură de slăbire drastică. În acest caz, tratează carenţa de vitamine şi de minerale cu alimente care să conţină calciu (lactate), zinc (ficat, crustacee, alune), fier (gălbenuş de ou, ciuperci, spanac) şi cupru (nuci, cereale, fructe uscate, ficat). Dacă stresul a dus la căderea părului, încearcă un tratament cu complexul de vitamine B şi cu magneziu.

Ce loţiuni sunt eficiente

Deşi pe piaţă sunt multe loţiuni şi pastile contra căderii părului, doar două s-au dovedit mai eficiente pentru zonele cu chelie: o loţiune cu aplicare locală care conţine substanţa minoxidil şi un tratament cu pastile a căror substanţă activă este finasteridum.

Celelalte tratamente pot doar să stopeze căderea firelor rămase. În acest scop, poţi folosi creme şi pastile cu acid salicilic, cu rezorcină, sulf, acid retinoic, acid pantotenic, biotină, piridoxină sau cu cisteină.

Laserul, o metodă nouă în România

Dacă aceste tratamente se dovedesc ineficiente, poţi încerca un tratament care a apărut de un an în România, într-o clinică din Galaţi: laser low-level. El este indicat oricărei persoane care are căderi masive de păr, dar rădăcina firelor trebuie să fie încă activă.

Evident că, pentru a aprecia vitalitatea foliculilor, este necesar un consult medical. Persoanele care nu mai au deloc păr nu pot recurge la acest tratament. Sunt recomandate în general minimum 10 şedinţe, la un interval de două-trei zile. O şedinţă durează între 20 şi 40 de minute şi costă 50 de lei.

Citeşte continuarea articolului pe clicksănătate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite