Semnul care anunță un atac de cord cu o zi înainte. Simptomul ar putea salva vieți

0
Publicat:

Un nou studiu arată că 50% dintre pacienții cardiaci care au făcut un atac de cord au avut un simptom fizic cu o zi înainte. Interesant este că femeile și bărbații au semne distincte.

Semnul timpuriu al atacului de cord  FOTO  Pixabay
Semnul timpuriu al atacului de cord FOTO Pixabay

Potrivit cercetătorilor medicali de la Smidt Heart Institute de la Cedars-Sinai din Los Angeles, deși sunt diferite aceste semnale ce apar cu o zi înainte, ele sunt foarte evidente.

Mai precis, femeile au tendința de a avea dificultăți de respirație, în timp ce bărbații acuză dureri în piept, potrivit cercetătorilor care și-au publicat concluziile în revista Lancet Digital Health.

Alte semne de avertizare, mai puțin frecvente, pe care le-au experimentat ambele sexe, includ o activitate asemănătoare crizelor și transpirația anormală.

Cercetătorii spun că știind că există semne revelatoare care pot fi specifice sexului pot ajuta pacienții și echipa lor medicală să evite aceste atacuri cardiace bruște, care sunt fatale în proporție de până la 90 la sută din cazuri.

Informații utile pentru prevenirea atacurilor de cord fatale

Exploatarea simptomelor de avertizare pentru a efectua un triaj eficient pentru cei care trebuie să sune la 911 ar putea duce la o intervenție timpurie și la prevenirea unei morți iminente”, a declarat Summet Chugh, cercetătorul principal al studiului, într-o declarație. „Descoperirile noastre ar putea duce la o nouă paradigmă pentru prevenirea morții cardiace subite”, citează Futurism.

Echipa lui Chugh a analizat datele din două studii privind stopurile cardiace din California și Oregon, care au inclus pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani. Pentru comparație, cercetătorii au analizat, de asemenea, persoanele care au avut semne de avertizare similare, dar care nu au suferit un stop cardiac.

Pacienții care observă un semn de avertizare și apelează la serviciile de urgență înainte de a se prăbuși în urma unui stop cardiac brusc au de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire, au declarat cercetătorii.

Simptomele de avertizare sunt promițătoare pentru prezicerea unui stop cardiac subit iminent, dar ar putea fi nevoie să fie completate cu caracteristici suplimentare pentru a maximiza puterea de predicție” au scris cercetătorii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite