O afecțiune mortală are simptome diferite la bărbați și femei. Care sunt semnele revelatoare pentru „ucigașul tăcut”

0
Publicat:

Jumătate dintre persoanele care suferă un stop cardiac vor resimți simptome în cele 24 de ore anterioare.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un stop cardiac, atunci când inima încetează să mai bată, este cea mai mortală formă de afecțiune cardiacă, ucigând 90 % dintre cei care sunt loviți în afara spitalului.

Însă semnele care îl anunță sunt diferite pentru bărbați față de femei, potrivit cercetătorilor de la Smidt Heart Institute din cadrul Cedars-Sinai Medical Center din SUA.

Acum, experții îi îndeamnă pe oameni să fie conștienți de aceste simptome, astfel încât să se poată duce la un spital, dacă este nevoie, scrie thesun.co.uk.

Studiul a constatat că jumătate dintre persoanele care au suferit un stop cardiac subit au avut și un semn revelator cu o zi înainte de pierderea funcției cardiace.

Femeile se vor simți fără suflare cu până la 24 de ore înainte, în timp ce bărbații vor simți probabil dureri în piept.

Între timp, grupuri mai mici de bărbați și femei au avut palpitații, convulsii și simptome asemănătoare gripei.

Autorul principal al studiului și expertul în stop cardiac brusc, dr. Sumeet Chugh, a declarat: "Exploatarea simptomelor de avertizare pentru a efectua un triaj eficient pentru cei care trebuie să facă un apel la 911 ar putea duce la o intervenție timpurie și la prevenirea morții iminente. Descoperirile noastre ar putea duce la o nouă paradigmă pentru prevenirea morții cardiace subite".

Echipa a studiat date din studiul în curs de desfășurare Prediction of Sudden Death in Multi-Ethnic Communities (PRESTO) din Ventura County, California.

De asemenea, au analizat cercetările din cadrul Oregon Sudden Unexpected Death Study (SUDS), cu sediul în Portland, Oregon.

Dr. Chugh a declarat: "Este nevoie de un sat pentru a face această muncă. Am inițiat studiul SUDS acum 22 de ani și studiul PRESTO acum opt ani. Aceste cohorte ne-au oferit lecții neprețuite pe parcurs. Este important de menționat că nimic din această muncă nu ar fi fost posibil fără parteneriatul și sprijinul primilor respondenți, al medicilor legiști și al sistemelor spitalicești care oferă îngrijire în aceste comunități."

Cercetătorii au evaluat prevalența simptomelor individuale și a seturilor de simptome înainte de un stop cardiac subit.

Și au comparat apoi aceste constatări cu grupurile de control care au solicitat, de asemenea, asistență medicală de urgență.

Sperăm că acest studiu va deschide calea pentru studii prospective suplimentare care vor combina toate simptomele cu alte caracteristici pentru a îmbunătăți predicția stopului cardiac subit iminent.

Dr. Chugh a adăugat: "În continuare, vom completa aceste simptome cheie de avertizare specifice sexului cu caracteristici suplimentare - cum ar fi profilurile clinice și măsurile biometrice - pentru o mai bună predicție a stopului cardiac subit".

Un stop cardiac este urgența medicală supremă, atunci când inima încetează să mai bată, iar individul este în moarte clinică.

Simptomele stopului cardiac subit sunt imediate și severe și includ un colaps brusc, care include pierderea cunoștinței, lipsa pulsului și lipsa respirației.

Însă, în prezent, nu există un plan oficial de îngrijire pentru supraviețuitorii unui stop cardiac aplicat în mod consecvent în Marea Britanie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite