Poveşti impresionante ale unor oameni care s-au trezit din morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analia Bouter şi fiica sa, Luz Miraglos, cea care fusese declarată moartă la naştere FOTO 26noticias.com.ar
Analia Bouter şi fiica sa, Luz Miraglos, cea care fusese declarată moartă la naştere FOTO 26noticias.com.ar

De mii de ani, oamenii încearcă să găsească cheia nemuririi, iar ştiinţa a făcut primii paşi în acest sens prin criogenie, prin transferarea memoriei umane într-un computer sau prin modificarea ADN-ului. Însă, dincolo de descoperirile ştiinţifice, există oameni care au reuşit să „fenteze” moartea. Chiar de mai multe ori.

Miracolul luminii

Analia Bouter era însărcinată cu cel de-al cincilea copil. Cu 12 săptămâni mai devreme decât trebuia, Analia a intrat în travaliu, dar bebeluşul a fost declarat mort la naştere. Părinţii au fost trimişi acasă cu certificatul de deces al copilului. Totuşi, ei s-au decis să se întoarcă la spital 12 ore mai târziu pentru a vedea cadavrul bebeluşului, păstrat în morga spitalului. Copilul fusese văzut de obstetricieni, de ginecologi şi chiar de un specialist neonatolog, iar toţi au constatat decesul micuţului. Însă, când au deschis sertarul-frigider al morgii cu trupul aparent neînsufleţit al fetiţei, aceasta a început să plângă. 

Părinţii au numit fetiţa Luz Miraglos – Miracolul Luminii, iar ultimele ştiri despre ea spun că a crescut puternică şi sănătoasă, notează „Amazing Beautiful World“.

Râul Roşu

Alvaro Garza junior avea 11 ani, în 1987, când a căzut prin gheaţa subţire a Râului Roşu (Red River), care separă statele americane Minnesota şi Dakota de Nord. 

Red River Dakota de Nord FOTO ndsu.edu

Râul Roşu în care a căzut băiatul de 11 ani FOTO ndsu.edu

Băiatul a petrecut 45 de minute sub apă până a ajuns salvarea. Când a fost scos din râu, nu avea puls, iar temperatura corpului îi scăzuse la 25 de grade Celsius. Alvaro a fost dus la spital unde doctorii i-au făcut manevre de resuscitare, încercând să-i încălzească organismul şi să-i repornească inima. Într-un final au reuşit, băiatul dădea semne de viaţă. 

Explicaţia poveştii băiatului este că s-a zbătut câteva minute înainte să se scufunde în Râul Roşu, fapt care a permis corpului său să se răcească şi să-i reducă nevoia de oxigen.

După ce a stat patru zile în spital, băiatul a început să comunice prin clipit. După 17 zile de spitalizare, Alvaro a fost trimis acasă. O vreme, nu a putut să-şi folosească picioarele şi mâinile, dar într-un final s-a recuperat complet şi nu a avut semne de leziuni cerebrale din cauza lipsei de oxigen.

Mortul-viu din morgă

În iulie 2011, familia unui sud-african în vârstă de 80 de ani din Johannesburg a chemat pompele funebre, spunând că bătrânul murise. A fost trimis un om care a verificat pulsul bărbatului şi, negăsind semne de viaţă, l-a transportat la morgă, unde a fost băgat într-un frigider.

21 de ore mai târziu, mortul s-a trezit şi a început să ţipe. Personalul morgii s-a speriat îngrozitor, crezând că omul este o fantomă. Au chemat poliţia şi au aşteptat venirea agenţilor pentru a intra în morgă. După ce „mortul-viu” a fost scos din frigider, a fost trimis la un spital din vecinătate, dar i s-a dat drumul imediat după ce medicii au constatat că starea lui de sănătate este suficient de bună pentru a merge acasa.

Autopsie cu surprize

Carlos Camejo avea 33 de ani când a avut un accident pe o autostradă din Venezuela. A fost declarat mort şi transportat la morga locală. Între timp, soţia sa a fost informată de eveniment şi a fost rugată să vină la morgă pentru a identifica trupul.


Carlos Camejo cu certificatul prin care a fost declarat mort FOTO dalje.com

Povesti impresionante Carlos Camejo cu certificatul de dece foto dalje.com

Medicii legişti ai morgii tocmai se pregăteau să efectueze autopsia cadavrului lui Carlos, printr-o incizie, când au realizat că ceva nu este în regulă: zona de sub bărbie, unde începuseră să facă incizia ,sângera. Au început să coasă tăietura, moment în care Camejo s-a trezit, susţinând că durerea era îngrozitoare.

Nu după multă vreme de la trezire, a sosit şi soţia sa pentru identificarea presupusului cadavru, tristeţea transformându-se în bucurie când a văzut că bărbatul era în viaţă.

O femeie cu o misiune: gătitul

Când moare un om în vârstă de 95 de ani de ani, chiar şi familia îndoliată, în pofida durerii pierderii, înţelege că este cursul firesc al vieţii. Cu cât trece timpul după deces, cu atât mai mult rudele şi apropiaţii îşi iau orice gând de la o posibilă revenire şi se obişnuiesc cu moartea acestuia . Însă mare a fost surpriza pentru o familie din China care a constatat că un membru de-al ei, în vârstă de 95 de ani, declarat mort de şase zile, trăieşte. Acesta este cazul lui Li Xiufeng, o bătrână de 95 de ani. Vecinul ei a găsit-o fără suflare în pat, la două săptămâni după ce femeia suferise o lovitură la cap. După ce vecinul a încercat s-o trezească fără reuşită, familia ei a fost anunţată de decesul bătrânei, iar trupul ei a fost pus într-un sicriu.. 

Dar, cu o zi înainte de înmormântare, vecinul s-a dus acasă la Xiufeng şi a găsit sicriul gol. Femeia se trezise şi se dusese în bucătărie să gătească.

Moartea nu lucrează în weekend

Liudmila Stebliţkaia este un exemplu de eroare medicală petrecut în Rusia, în noiembrie 2011. Ea a fost declarată moartă şi dusă la morgă unde, mai târziu, s-a trezit. Ce o deosebeşte de ceilalţi este că femeia a petrecut trei zile în morgă. 

Fiica Liudmilei, Nastia, s-a dus la spital pentru a-şi vizita mama internată, dar medicii i-au spus că femeia a murit chiar în acea zi. Era vineri seară, iar morga spitalului fusese închisă. Cum pe perioada weekendului instituţia avea lacătele puse, Nastia nu a putut să-şi vadă mama până luni dimineaţă. Singurul lucru pe care putea să-l facă era să se pregătească de înmormântare. Organizarea priveghiului şi a înmormântării mamei, au costat-o pe Nastia aproape 1.500 de euro şi 50 de persoane îşi anunţaseră prezenţa la funeralii. 

Povesti impresionante Liudmila Stebliţkaya

Liudmila împreună cu fiica sa Nastia şi nepoata FOTO „Amazig Beautiful World“

Când a sosit ziua de luni şi Nastia s-a dus să ridice cadavrul, o femeie i-a spus că tocmai vorbise cu mama ei, Liudmila, cu câteva minute înainte. Nastia a urmat-o pe angajată într-o rezervă a spitalului unde a văzut-o pe mama sa, fapt care a speriat-o atât de rău încât a rupt-o la fugă ţipând pe holurile instituţiei medicale.

Spitalul a refuzat să comenteze incidentul, dar Liudmilei i s-a spus că, într-adevăr, şi-a petrecut weekendul în morgă. În ciuda primului şoc, Nastia a fost fericită că şi-a recuperat mama.

Povestea nu se termină aici. La aproape un an de la acest incident, Liudmila a mai „murit“ timp de câteva ore înainte de a fi resuscitată. 


Citeşte şi:

De ce uneori e bine să nu te încrezi în medici. Povestea tatălui care şi-a salvat copilul suferind de o boală considerată fatală timp de 30 de ani

Augusto Odone, poate cel mai încăpăţânat tată al unui copil bolnav, inventatorul „Uleiului lui Lorenzo“, a murit la 80 de ani. Hotărârea de a-l ţine în viaţă timp de 30 de ani pe băiatul său, în ciuda prognozelor pesimiste ale medicilor, l-a transformat într-un părinte exemplar.

VIDEO Povestea tânărului care trăieşte cu HIV de peste 20 de ani, deşi medicii i-au dat doar cinci luni

În urmă cu mai bine de 20 de ani, un bebeluş pe nume Brryan Jackson, de 11 luni, din St. Louis, a fost injectat cu sânge infectat cu HIV de tatăl lui care nu mai voia să-i plătească pensie alimentară. Astăzi, este student şi vrea să devină preot.

VIDEO Recuperarea impresionantă a unei fete distruse de consumul de etnobotanice

Consumul de etnobotanice i-a distrus lui Emily Bauer o mare parte din creier. Cu toate acestea, după nouă luni, fata a reuşit ceva ce părinţii nu mai sperau să vadă vreodată: s-a întors la şcoală. Emily nu mai poate citi sau scrie şi merge de la un curs la altul cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite