Piramida alimentară pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţara noastră, tot mai mulţi copii au probleme cu greutatea. Pentru a preveni obezitatea, dar şi afecţiunile asociate ei, este esenţial ca micuţul tău să urmeze o dietă echilibrată.

Între 7 şi 10 ani, un copil are nevoie de aproximativ 2000 de calorii, care îi vor furniza energia necesară susţinerii creşterii fizice şi intelectuale. Piramida alimentară pentru copii reprezintă exprimarea grafică a recomandărilor nutriţionale, a cantităţilor şi a tipurilor de alimente ce trebuie să fie consummate zilnic, pentru o dezvoltare armonioasă.

Cereale, fructe, legume

La baza piramidei alimentelor pentru vârsta 7-10 ani stă grupa de cereale, care furnizează carbohidraţi, vitamine, fibre şi minerale şi este săracă în grăsimi. Sunt indicate 6-11 porţii zilnice. Cerealele şi sortimentele de pâine  vor fi integrale, fără adaos de zahăr. O porţie înseamnă o felie de pâine, o jumătate de cană orez sau de paste, 30 grame de cereale, o clătită mică (fără umplutură).

O altă grupă din baza piramidei este reprezentată de fructe, bogate în vitamine şi minerale, şi fibre, sărace în grăsimi. Sunt recomandate 2-4 porţii zilnice. O porţie este echivalentul unui pahar de suc natural sau al unei căni cu fructe proaspete.

Descoperă care sunt celelalte alimente necesare pentru creşterea aromnioasă a copilului tău pe clickpentrufemei.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite