Pfizer pregăteşte un vaccin împotriva variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2. Când ar urma să fie disponibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat, miercuri, că pregătete un vaccin adaptat variantei omicron a SARS-CoV-2, care urmează să fie gata „în martie”, relatează AFP, potrivit news.ro.

Alianţa farmaceutică a mai anunţat că actualul său vaccin împotriva covid-19 este, de altfel, „eficient în continuare” împotriva variantei omicron a noului coronavirus - „după (vaccinarea cu) trei doze”.

Varianta Omicron poate evita parţial protecţia oferită de două doze de vaccin COVID-19 produs de Pfizer Inc şi BioNTech, a declarat marţi şeful secţiei de cercetare al laboratorului Africa Health Research Institute, din Africa de Sud.

Studiul arată că sângele de la persoanele care au primit două doze de vaccin şi au avut o infecţie anterioară a fost în cea mai mare parte capabil să neutralizeze varianta, sugerând că dozele de rapel ale vaccinului ar putea ajuta la prevenirea infecţiei, conform Reuters.

Varianta Omicron, detectată pentru prima dată în sudul Africii luna trecută, a declanşat semnale de alarmă la nivel global cu privire la o nouă creştere a numărului de cazuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat-o pe 26 noiembrie drept „variantă îngrijorătoare”, dar a spus că nu există dovezi care să susţină necesitatea unor noi vaccinuri special concepute pentru varianta Omicron.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite