Peste 30.000 de români au beneficiat, anul trecut, de proiectele în sănătate desfăşurate de Roche România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul campaniilor de prevenţie şi educaţie pentru sănătate desfăşurate de Roche România, împreună cu asociaţiile de pacienţi şi ong-uri a fost, anul trecut, de 31, potrivit raportului de implicare în comunitate al companiei farmaceutice. Peste 21.000 de teste de diagnostic şi investigaţii medicale au fost oferite gratuit pacienţilor pentru identificarea unor boli grave.

Peste 11 milioane de lei a investit compania farmaceutică pentru acţiuni de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, potrivit raportului de implicare în comunitate al companiei, în cadrul căruia sunt detaliate proiectele de implicare socială desfăşurate în anul 2017 de toate diviziile Grupului Roche prezente în România: Divizia de Farmaceutice, cea de Diagnostic şi Diabetes Care.

Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicată testelor gratuite oferite pacienţilor pentru diagnosticarea corectă a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC şi altele.

Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament în vigoare, însă o parte  nu sunt compensate, ceea ce îngreunează accesul pacienţilor la un diagnostic corect şi rapid.

Campaniile de prevenţie şi educaţie pentru sănătate au reprezentat 12% din valoarea proiectelor de implicare în comunitate şi au vizat peste 30 de iniţiative menite să crească gradul de conştientizare al importanţei prevenţiei pentru sănătate.

Domeniile în care organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile de pacienţi au desfăşurat campanii susţinute de Roche acoperă în principal zona oncologiei dar şi alte arii precum boli autoimune, boli infecţioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet.

„Ne bucurăm că în ultimii ani am devenit un partener de încredere, pentru sănătatea românilor. Am continuat să ajutăm şi în 2017, iar poate cea mai bună dovadă în acest sens sunt cei peste 30.000 de români care au beneficiat direct de proiectele şi campaniile de prevenţie şi educaţie pentru sănătate pe care le-am susţinut“, a declarat Martine Draullette, director general Roche România.

Contribuţia Roche România la sectorul de sănătate în anul 2017 a însemnat şi parteneriate şi colaborări cu 161 de spitale, 67 de clinici, institute şi laboratoare de specialitate şi 1.065 de farmacii precum şi 110 milioane de lei plătiţi către sectorul public de sănătate, prin taxa clawback, potrivit sursei mai sus citate.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite