Peste 14 milioane de oameni suferă de cancer la nivel global

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor diagnosticaţi cu cancer în fiecare an a atins un nou record: peste 14 milioane de oameni care sufereau de cancer în 2012, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Datele pentru anul 2012 arată o creştere de aproape două milioane de persoane care suferă de cancer. În 2008, s-au înregistrat 12,7 milioane de cazuri. În 2012, s-au înregistrat peste 14 milioane de oameni care suferă de cancer. Mai mult, numărul deceselor cauzate de această boală este şi el în creştere. De la 7,6 milioane în 2008, la 8,2 milioane în 2012, notează BBC.

Această creştere este cauzată şi de schimbările bruşte ale stilului de viaţă din ţările în curs de dezvoltare din cauza industrializării. Cancerul de plămâni, care este cauzat în special de fumat, este cel mai mare tip de cancer înregistrat la nivel global, cu aproape 1,8 milioane de cazuri, adică aproape 13% din numărul total.

OMS a descris şi o creştere mare în numărul celor care suferă de cancer de sân. Şi incidenţa şi mortalitatea în cazul cancerului de sân sunt în creştere din 2008. Acest tip de cancer este cel mai comun în cazul femeilor din 140 de ţări.

„Cancerul la sân este principala cauză a decesului în ţările mai puţin dezvoltate. Acest lucru se întâmplă parţial din cauza schimbării stilului de viaţă care cauzează o incidenţă mai mare a cancerului de sân, dar şi că avansurile medicale şi tehnologice care pot combate această boală nu ajung în ţările mai puţin dezvoltate“, conform doctorului David Forman, de la Agenţia pentru Cercetare a Cancerului a OMS.

Există o nevoie urgentă de descoperiri medicale pentru detectarea, diagnosticarea şi tratamentul cancerului de sân care să fie implementate în ţările în curs de dezvoltare, mai specifică raportul OMS.

Numărul cazurilor de cancer va creşte la peste 19 milioane de oameni pe an, până în 2025, stipulează OMS.


Citeşte şi:

Dr. Fatih Agalar: Diagnosticat timpuriu, cancerul colorectal se vindecă în 95% din cazuri

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu cancer colorectal, boală care este favorizată şi de stilul modern de viaţă. Am aflat de la dr. Fatih Agalar, medic la o clinică din Turcia, ce factori favorizează această afecţiune şi cum o putem preveni.

Ce tipuri de cancer favorizează anticoncepţionalele

Din milioanele de femei care iau pilule contraceptive la nivel mondial, puţine ştiu că studiile realizate de-a lungul timpului au determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să introducă, acum mai mulţi ani, pilulele contraceptive combinate în categoria agenţilor cancerigeni pentru oameni.

Metode de a ţine cancerul la distanţă

Nimeni nu vrea să sufere de cancer şi, după cum spun oamenii de ştiinţă, ai destul de multă putere să împiedici acest rezultat nefericit. Peste jumătate din tipurile de cancer pot fi prevenite, conform studiilor.

Cancerul se răspândeşte mai repede şi devine mai agresiv la temperaturi joase

Un mediu răcoros stimulează dezvoltarea unor tumori canceroase, astfel că riscul de metastaze este mai mare atunci când temperaturile la care sunt expuşi bolnavii sunt joase, arată un nou studiu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite