VIDEO Mesajul către omenire al unei tinere de 24 de ani care a pierdut lupta cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ianuarie 2012, Abigail Smith, o tânără din oraşul canadian Duncan, a descoperit un nodul sub braţ, iar după câteva analize a fost diagnosticată cu sarcom sinovial, un tip rar de cancer. Ce a urmat este deja istorie.

În ciuda unei operaţii, a chimioterapiei şi a schimbării dietei, în decembrie 2012 tânăra a aflat că boala s-a răspândit la plămâni şi că nu mai există nicio şansă pentru a fi salvată. Plină de credinţă şi speranţă, Abigail a hotărât să renunţe la şedinţele de chimioterapie, să se bucure de timpul care i-a mai rămas şi să lupte împotriva cancerului cu propriile puteri. 

Prin rugăciune şi o viaţă cât mai liniştită, un regim alimentar echilibrat, din care a exclus zahărul, făinoasele şi mâncărurile procesate, fata de 24 de ani şi-a construit o lume aparte.

„Dumnezeu mă ajută să trăiesc în prezent, fără să am grija zilei de mâine. Să vă spun că nu este greu ar fi o minciună.  El este stânca mea şi mă ajută să supravieţuiesc în mijlocul acestui urgan“, scria tânăra pe blogul ei.

Curajul şi credinţa i-au oferit lui Abigail forţa de a merge mai departe. Termenul limită, momentul când avea să-şi ia la revedere de la rude şi prieteni pentru totdeauna, nu a speriat-o niciodată, din contră. A ştiut încă de la bun început că fiecare moment trebuie preţuit.    

„Nu am avut nicio îndoială că Dumnezeu m-a înzestrat cu puterea necesară să trec peste toate clipele grele, chiar şi atunci când nu am crezut că mai este posibil“, a mărturisit tânăra, cu zâmbetul pe buze, într-un filmuleţ venit ca un ultim rămas bun.

Cu ochii în lacrimi, Abigail a povesit cum a supravieţuit unuia dintre atacurile provocate de boală, avându-i alături pe părinţii şi fraţii ei, dar şi pe necunoscuţii cu inimă mare. „Nu am simţit niciodată o bucurie aşa mare ca atunci când oamenii veneau să-mi spună «La revedere». Pur şi simplu, vreau ca cei din jur să înţeleagă că situaţia prin care trec nu mi-a făcut rău. Le strâng mâinile, le zâmbesc, încerc să le spun că, deşi nu pot să vorbesc prea mult sau să respir, sunt OK“, explică Abigail.

Rugăciunile şi implorările adresate divinităţii nu au avut, din păcate, niciun rezultat. Aflată pe patul de spital, Abigail a motivat acestă tăcere venită de sus, argumentând că „miracolele sunt, de fapt, o soluţie temporară“. „Ştiu că mă iubeşte, chiar dacă nu mi-a adus vindecare“, a explicat tânăra. Abigail a mai explicat că, deşi pare ciudat, momentul în care a aflat că nu mai are mult de trăit i-a schimbat viaţa în bine, pentru că a învăţat să aprecieze la adevărata valoare oamenii şi momentele petrecute alături de ei. 

Din păcate, sâmbătă, 7 decembrie, lupta fetei cu părul roşu a luat sfârşit.   

La 24 de ani, o tânără pierde lupta cu cancerul. Mesajul ei pentru omenire înainte să moară

Citeşte şi:

FOTO Lupta ei cu cancerul, în imaginile lui 

VIDEO O tânără, care a câştigat lupta împotriva cancerului, îşi poate roti piciorul la 180 de grade 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite