O rețetă prescrisă de oftalmolog a creat amuzament pe internet: „Ar trebui să fie obligat să le scrie la calculator”

0
Publicat:

Mulți pacienți întâmpină dificultăți în a înțelege ce le prescrie medicul. Este și cazul unei persoane care a fost la medicul oftalmolog pentru un consult, iar când a primit rețeta nu a înțeles mare parte din ce i-a fost recomandat.

Un pacient nu a înțeles rețeta eliberată de medicul oftalmolog Foto: Reddit/CasualRo
Un pacient nu a înțeles rețeta eliberată de medicul oftalmolog Foto: Reddit/CasualRo

Acesta a cerut ajutorul pe un grup de Reddit: „Ce mi-a scris oftalmologul aici?”, întreabă acesta. Scrisul de mână ilizibil al doctorului a creat amuzament printre internauți.

Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator. Zici că îi învață în facultate să scrie urât, altfel nu iau rezidențiatul”, a comentat un redditor, în timp ce altul l-a completat: „Am o teorie că farmaciștii fac și curs de citit scris de doctor”. Dar sunt situații când nici farmaciștii nu își dau seama exact ce a vrut medicul să spună.

Un pic cam ironic că oftalmologul îți dă rețeta în scris”, a fost părerea unei alte persoane.

Au existat și comentarii în care sunt felicitați farmaciștii pentru modul în care descifrează scrisul medicului: „Doctorul ca doctorul, dar adevăratul erou cred că e farmacistul. Ăla trebuie să citească și să înțeleagă...”.

Ce mi se pare funny e că îți mâzgălește pe o foaie și te duci cu ea la farmacie unde îți dă ce trebuie”, a mai spus o persoană.

Dar există și destule cazuri în care tratamentul a fost interpretat greșit. Scrisul de mână al medicilor provoacă mari bătăi de cap și farmaciștilor. „Cred că după ce ai fost farmacist o viață poți să te duci să descifrezi inscripții ale civilizațiilor dispărute cu succes”, a mai glumit o persoană.

A primit ajutor tot de la un medic

Deși persoanele s-au întrecut în a „traduce” rețeta eliberată de doctor, într-un final, tot un medic a dat răspunsul complet:

Sunt medic oftalmolog. Consultul și recomandările sunt: VOD= 0.9 fc 1 cct ( -0.75 dcyl ax 175') - astea înseamna că vederea ochiului drept este 90% fără ochelari și 100% cu o mică dioptrie cilindrică (aveti un mic astigmatism pe ochiul drept), nu este neaapărat necesar ochelari pentru asta. VOS=1 fc (vedere 100% pe ochiul stâng), TOD= 18 mm, HG TOS= 16 MM, HG ( NCT) ( tensiunea oculară la ambii ochi este în limite normale , NCT înseamnă non-contact, se referă la modalitatea de măsurare a tensiunii oculare - cu acel puff care vine spre ochi)”.

Acesta i-a precizat și rețeta prescrisă de medic, oferindu-i, în plus, și câteva sfaturi. „Hylo Dual, solutie oftalmică, 2 picături de 3 ori/zi (AO-ambii ochi) - aveti recomandate niște lacrimi artificiale pentru uscăciunea oculară sau pentru un plus de confort dacă lucrați în fața monitorului. Omega 3, 100 m - 1 tb/zi - supliment recomandat cel mai probabil pt ca dl dr. a remarcat infiltrat lipoidic la ambii ochi - niste mici depozite lipidice (grăsimi) la nivelul suprafetei oculare - nu este altceva de făcut pentru asta, e doar o particularitate a ochiului dvs, puteți eventual să faceți analizele de rutină cu determinarea colesterolui, nu este ceva evolutiv în principiu și trebuie să faceți doar controlul anual oftalmologic”.

În concluzie, consultul oftalmologic s-a încadrat în limite normale.

Eroul de care am avut nevoie. S-a descifrat”, a concluzionat redditorul care primise rețeta.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite