Articol publicitar

Naşterile premature – o provocare emoţională şi financiară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Naşterea prematură rămâne una dintre cele mai complexe probleme ale obstetricii. În decursul unui singur an, în Europa sunt înregistrate peste 500.000 de astfel de naşteri. În vreme ce în România, unul din 10 copii se naşte prematur şi necesită îngrijiri speciale încă din primele minute ale vieţii.

Conform datelor oficiale, naşterea prematură este una dintre principalele cauze de deces infantil, cu impact traumatic atât asupra mamei, cât şi asupra copilului. Zilnic, peste 800 de mame din întreaga lume pierd în lupta cu viaţa, arată studiul "Starea mamelor din intreaga lume" ("State of the World's Mothers"). În ciuda progreselor importante ale medicinei, în 2015, peste un milion de copii născuţi prematur din lumea întreagă au murit din cauza condiţiilor.

În acest context, MediHelp Internaţional, lider pe piaţa asigurărilor private de sănătate din Europa Centrală şi de Est, îşi doreşte să atragă atenţia asupra pericolelor unei sarcini premature, dar şi asupra nesiguranţei financiare pe care o poate genera.

“Am născut la 33 de săptămâni. Fără vreun simptom sau semn, s-a întâmplat. Soţul meu m-a dus de urgenţă la cea mai apropiată clinică, însă când am ajuns acolo mi s-a spus ca este nevoie să fiu transferată la o secţie de terapie intensivă neontală. Andrei avea doar 870 de grame când s-a născut şi nevoie de îngrijiri specializate: a necesitat stabilizare imediata si suport ventilator specializat, avea complicaţii respiratorii şi trebuia să fie hrănit printr-un tub”, povesteşte Maria, una dintre mămicile care au născut înainte de termen.

Fără o asigurare de sănătate care acoperă costurile de materinate, Maria a fost nevoită să plătească 1,000 de euro/zi pentru serviciile de care avea nevoie fiul său, oferite de un spital privat. Totodată, zilele suplimentare de spitalizare şi tratamentul postnatal au devenit extrem de costisitoare.

“Am fost nevoiţi să rămânem în spital încă o lună. Să plăteşti peste 1,000 de euro pe zi este un lux pe care cel mai mulţi nu şi-l permit. Pentru mine şi familia mea a fost o adevărată provocare să nu ne scufundăm în toate costurile”, adaugă Maria.

Acum, Maria se pregăteşte pentru cel de-al doilea copil şi a decis că pachetul de acoperire ‘Royal’ este cel potrivit familiei sale. Planurile de asigurare medicala internaţionala le asigură viitoarelor mămici acoperirea tuturor facilităţilor de care ar putea avea nevoie: de la spitalizare, îngrijire pre şi post natală şi până la costurile situaţiilor speciale (naştere prematură, prezentaţie pelviană, eclampsie, ameninţare de avort spontan sau cezariană).

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite