Ministrul Sănătăţii: „Sistemul privat nu concurează cu cel de stat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întalnit astăzi, la sediul Ministerului Sănătăţii, cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

„Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă  se completează unul pe celălalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii medicale de calitate, în concordanţă cu prevederile legale, indiferent de statutul  furnizorului  care le prestează“, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii,  potrivit unui comunicat de presă.

Printre temele  discutate în cadrul întâlnirii,  s-a numărat posibilitatea extinderii prevederilor Ordinului 50/2004 şi la furnizorii de servicii medicale din ţară. 

În prezent, Ordinul prevede accesul pacienţilor la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din ţară.

„Este o alternativă cu beneficii pentru pacienţi, dar şi pentru sistemul de sănătate din România. Posibilitatea de a se trata în ţară oferă un confort pacientului şi îl scuteşte de costuri suplimentare cu deplasarea şi cazarea în străinătate. De asemenea, alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare, se va face în funcţie de costuri, ca şi până acum. Practic, furnizorul privat din ţară va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ordinului 50, în condiţiile în care preţul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate“, a mai spus Sorina Pintea.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite