Medicover: Copilul din vise şi bebeluşul real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veritabila revolutie in medicina sarcinii,ecografia permite viitoarei mamici sa-si descopere bebelusul inainte de nasterea sa. Astazi progresele din ecografie permit o "previzualizare" a bebelusului facand ca decalajele dintre imaginea unui bebelus ideal si cea a bebelusului real sa scada semnificativ.

Dupa ce viitoarea mamica a aflat vestea cea mare, ea va descoperi ca are numeroase formalitati si examene de efectuat pe parcursul sarcinii In ceea ce priveste capitolul ecografie, trei sunt obligatorii:

- Prima ecografie va fi intre saptamana a 11-a si saptamana a 13-a sarcinii. Scopul sau este de a determina cu exactitate varsta sarcinii, precum si a stabili buna evolutie a bebelusului. Este momentul cand se afla daca sunt asteptati unul, doi sau mai multi bebelusi.

- A doua ecografie se desfasoara intre saptamana a 22-a si saptamana a 24-a a sarcinii si are ca scop continuarea supravegherii cresterii bebelusului, dar mai ales sa verifice daca exista anomalii de crestere sau malformatii fetale. Toate organele fatului sunt vizualizate in detaliu; in general este ecografia in care se vizualizeaza cu destul de multa acuratete sexul bebelusului.

Cititi articolul complet

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite