Leurda neutralizează efectul radicalilor liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leurdă
Leurdă

Principalele beneficii ale leurdei sunt efectul de neutralizare a radicalilor liberi, de menţinere a elasticităţii vaselor de sânge şi de reglare a tensiunii arteriale.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că această plantă este un depurativ natural al întregului organism.

Mai mult, leurda este un foarte bun antiseptic stomacal şi pulmonar. Flebita, tromboflebita şi trombozele pot fi tratate cu ajutorul acestei plante cu puternice efecte antiinflamatoare vasculare şi fluidizante sanguine.

Folosită pe termen lung, leurda este un adjuvant în tratamentul aritmiei cardiace.

Planta se consumă în cantităţi mici, după recomandarea terapeutului, pentru a evita stările de disconfort create de arsurile stomacale.

Mod de folosire

Sucul de leurdă se obţine din 10-12 frunze, tăiate mărunt, peste care se toarnă o cană de apă caldă. Planta se lasă la macerat la temperatura camerei până când se răceşte. Sucul se filtrează printr-un tifon des şi se consumă pe stomacul gol. Cura durează 12 zile şi previne afecţiunile cardiovasculare.

Tinctura se prepară din 20 de frunze, tăiate fin, care se pun într-un borcan de 500 ml umplut trei sferturi cu apă. Apoi se adaugă alcool alimentar până se umple borcanul. Preparatul se lasă la macerat timp de o săptămână, la temperatura camerei, apoi se filtrează. Se administrează câte o linguriţă de tinctură diluată într-o jumătate de cană cu apă, de trei ori pe zi, timp de o săptămână.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite