Injecţiile cu fluid plasmatic rece salvează de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele accidentelor violente ar putea fi salvate de la moarte printr-un tratament inovator care constă în injectarea unui concentrat plasmatic rece în sistemul venos, susţin cercetătorii de la Spitalul „Massachusetts“ din Boston.

În cazul acestor pacienţi, medicii trebuie să intervină imediat, altfel survine decesul, însă noua procedură ar putea salva în jur de 90% din victime. Acest lucru ar fi posibil fiindcă noile injecţii ar putea mări timpul de manevră al medicilor până când se ajunge la stoparea semnelor vitale, mai spun cercetătorii.

Păstrează funcţiile vitale intacte

Fluidul care se injectează în venele pacienţilor pentru a încetini moartea celulelor acţionează prin faptul că scade în mod rapid temperatura corpului, iar acest lucru determină creierul să rămână treaz atâta vreme cât inima încă mai bate, împiedicând instalarea morţii clinice.
Soluţia îngheţată care se pompează în venele răniţilor este un concentrat ­plasmatic bogat în nutrienţi care contribuie la păstrarea intactă a organelor. „Cu ajutorul acestei tehnici, pacienţii se recuperează complet, au o funcţie cognitivă intactă, activitate cerebrală normală şi funcţii normale ale organelor", susţine profesorul Kevin Fong, consultant anestezist la University College London Hospital.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite