Infecţia urinară, diagnosticată cu telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un test pentru depistarea infecţiilor tractului urinar în 25 de minute cu ajutorul unei camere de smartphone a fost dezvoltat de o echipă de oameni de ştiinţă britanici, potrivit Press Association.

Cu ajutorul acestei tehnologii pot fi depistate bacteriile E.coli în probele de urină, scrie agerpres.ro. Această bacterie este prezentă în 80% din cazurile de infecţii urinare şi se tratează cu antibiotice.

Potrivit celor care au dezvoltat testul acesta este mai uşor şi mai ieftin decât investigaţiile medicale actuale.
„Testul este mic şi portabil - aşadar are un potenţial major pentru a fi utilizat în medii de îngrijire primară şi în ţările în curs de dezvoltare'', a declarat doctor Nuno Reis de la Departamentul pentru Inginerie Chimică al Universităţii din Bath, care a condus dezvoltarea testului.

Cum funcţionează testul

O mostră de urină este trecută printr-o micro-bandă de plastic ce conţine un anticorp care poate recunoaşte celulele bacteriene E.coli. În cazul în care bacteria este prezentă în mostră, anticorpii vor adera la acesta şi nu vor permite trecerea prin secţiunea benzii de plastic. Se adaugă apoi o enzimă pentru a provoca o schimbare de culoare ce poate fi detectată de camera unui smartphone. Concentraţia de E.coli din eşantion este evaluată prin analizarea unei imagini realizată de camera telefonului.
Testul este prezentat în jurnalul ştiinţific Biosensors and Bioelectronics.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite