Articol publicitar

Infecția cu HPV

0
0
Publicat:

Există simptome pentru infecția cu HPV?

imagine generala articole cancer col uterin jpg

Nu. Infecția nu are niciun fel de simptom. Ea se manifestă doar la nivelul funcțiunii dintre mucoasa intrauterină cu cea de pe endocervix.

O persoana cu o infecție cu HPV nu va dezvolta neapărat cancer de col uterin sau orice alta forma de cancer, întrucât în majoritatea cazurilor sistemul imunitar elimină infecția din organism înainte ca acesta să producă probleme de sănătate. Persistența infecției cu HPV pentru mai mulți ani poate să ducă la apariția cancerul de col uterin.

Există tratament pentru infecția cu HPV?

Nu există tratament pentru infecția cu HPV, dar există tratament pentru efectele negative pe care infecția le are asupra sănătății.

Vaccinul HPV are și efect terapeutic. Există studii cum că ar avea efect curativ pe o infecție persistentă deja instalată, însă principiul este să previi această infecție prin vaccinare și vaccinarea.

Programează-te ACUM, pentru un test gratuit de screening al cancerului de col uterin! Test Babeş-Papanicolaou dacă ai vârsta cuprinsă între 24-29 de ani și test HPV dacă ai vârsta cuprinsă între 30-64 de ani.

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/257/4/9/120798 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite