În viitor, bărbaţii vor lua pilule contraceptive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, bărbaţii au doar două metode contraceptive la îndemână: prezervativul (pe care mulţi îl consideră incomod) şi vasectomia, care implică o intervenţie chirurgicală. Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit încă una.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, Scoţia, au descoperit o genă responsabilă de producerea spermei, numită Katnal1. Potrivit specialiştilor, pe baza acestei descoperiri, se va putea crea un nou contraceptiv masculin care să inhibe activitatea genei Katnal1.

Citeşte şi:
De câte ori ne îmbolnăvim de-a lungul vieţii

Pielea bronzată nu înseamnă sănătate!

Metoda este reversibilă

În cazul vasectomiei, adică al operaţiei de blocare a canalelor care transportă spermatozoizii de la testicule la uretră, există un risc major ca bărbatul să nu-şi mai poată recăpăta fertilitatea.
Marile avantaje ale acestui tip de contracepţie masculină sunt faptul că nu implică modificări hormonale (ca în cazul anticoncepţionalelor feminine) şi, în plus, este reversibilă. Mai exact, în momentul în care bărbatul îşi doreşte copii, încetează tratamentul, iar gena îşi reia activitatea fără probleme.
Realizarea unui contraceptiv masculin non-hormonal a fost considerată până acum „Sfântul Graal“ al cercetării medicale, potrivit medicului androlog Allan Pacey, de la Universitatea din Sheffield.
Deocamdată, cercetările britanice au fost efectuate doar pe animale de laborator şi sunt necesare studii mai aprofundate până la scoaterea pe piaţă a unui astfel de contraceptiv masculin.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite