Iei antibiotice? Ce alimente şi băuturi poţi consuma şi ce trebuie neapărat să eviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antibioticele nu sunt eficiente dacă sunt asociate cu anumite alimente FOTO Shutterstock
Antibioticele nu sunt eficiente dacă sunt asociate cu anumite alimente FOTO Shutterstock

Antibioticele sunt medicamente care trebuie totdeauna administrate cu avizul medicului şi care nu trebuie să fie asociate cu anumite alimente sau băuturi. Dacă urmezi un astfel de tratament medicamentos, este bine să fii atent la alimentaţia ta.

E important de ştiut că, atunci când luăm antibiotice, există anumite alimente pe care e recomandat să le consumăm şi altele pe care ar fi de preferat să le evităm pentru a ne proteja flora intestinală şi, implicit, sistemul imunitar.

Tratamentele cu antibiotice pot afecta flora intestinală dacă nu sunt însoţite de suplimente probiotice şi de o alimentaţie care să combată efectele negative ale acestor medicamente. Antibioticele pot provoca şi balonare, diaree, greaţă sau durere abdominală. Uneori, putem controla aceste efecte secundare sau chiar le pot elimina complet, cu doar câteva modificări în alimentaţie. 

De ce provoacă antibioticele efecte secundare?

„Atunci când este sănătos, corpul menţine un echilibru perfect între bacteriile bune şi cele rele din intestine. Ele pot coexista fără să ne provoace vreun rău. Când luăm un tratament cu antibiotice, acestea afectează nivelul bacteriilor bune din tractul intestinal şi provoacă tulburări gastro-intestinale şi la alte simptome neplăcute‟, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Citeşte aici lista alimentelor care ajută organismul când luăm antibiotice şi lista celor care diminuează efectul acestor pastile. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite