Gem de grepfrut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţi: 1 kg miez de grepfrut - 500 g miez alb şi 500 g miez roşu, 1,200 g zahăr, 3-4 frunze de mentă, 2 felii de lămâie.Preparare: vom curăţa fructul de coajă şi sâmburi. Vom prepara

Cantităţi: 1 kg miez de grepfrut - 500 g miez alb şi 500 g miez roşu, 1,200 g zahăr, 3-4 frunze de mentă, 2 felii de lămâie.
Preparare: vom curăţa fructul de coajă şi sâmburi. Vom prepara un sirop din zahăr pe care-l fierbem cu 3 pahare de apă (750 g). Când este aproape legat, vom adăuga frunza de mentă, măcinată, şi zeama de lămâie. După ce am fiert siropul, vom pune fructele cu grijă, să nu se zdrobească. Lăsăm gemul să fiarbă, la foc mic, până când sucul scade şi apar la suprafaţă bule mari de sirop. Apariţia "bănuţilor", adunaţi în vasul în care fierbem gemul, ne arată că acesta este gata! Gemul se pune cald în borcanele curate şi încălzite. După ce se răceşte, acoperim borcanele cu celofan şi le legăm foarte bine cu elastic, să nu pătrundă aerul.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite