Gafa imensă care se face la primul semn de răceală al copilului. Medic: „L-ai băgat într-un cerc vicios!”

0
Publicat:

Antibioticul dat unui copil la primul semn de răceală nu doar că nu rezolvă problema, ci face foarte mult rău pe termen lung. Dr. Otilia Țigănaș, medic de familie, ne învață cum să evităm această greșeală.

La primele semne de răceală nu se recomandă prescrierea antibioticului FOTO Shutterstock
La primele semne de răceală nu se recomandă prescrierea antibioticului FOTO Shutterstock

Specialistul avertizează că acest lucru distruge bacteriile bune și îl va lasa pe micuț fără apărare în fața virusurilor. Pe blogul său, otiliatiganas.ro, cunoscutul medic arată motivele pentru care antibioticul nu este de niciun folos în răceală.

Specialistul spune că, de obicei, viroza durează minimum șapte zile și nu trebuie să te aștepți ca ea să treacă mai repede.

Exact așa cum nu poți trage de aluatul pentru pâine pus la dospit, ca să grăbești procesul. Oricât tragi de el, are nevoie de timpul propriu ca să crească numa` bun de cuptor.

Ai băgat în copil antibiotic din prima zi de răceală, ai greșit! I-ai distrus bacteriile bune din intestine, adică i-ai nimicit șansa la imunitate. L-ai băgat într-un cerc vicios. Când, peste 10 zile, puiuțul tău face iar febră, e fiindcă un nou virus l-a izbit ca-n brânză! Copilul tău era vulnerabil după abuzul inutil/păgubos de antibiotic!”, arată medicul de familie.

Tusea este autoapărare

Ca să îi liniștească pe părinți, dr. Otilia Țigănaș vorbește în postarea sa și despre tusea la copii, un simptom obișnuit, de altfel, care nu trebuie să ne pună pe jar.

Tușește a cincea zi, fiindcă era previzibil să tușească. Tot autoapărare, este și tusea! Nu mănâncă fiindcă-i bolnav. E perfect că nu mănâncă prea mult, corpul lui refuză energii pierdute în digestie. Nici tu, adult, când zaci cu febră, transpirat, cu dureri de cap, n-ai chef de îmbuibat”, spune medicul.

Aceasta precizează că este foarte important ca măcar în primele 2-3 zile de răceală să dăm o șansă de autoapărare organismului.

Corpul uman, creat de alții mult mai deștepți decât tine, sau medicii tăi, sau farmaciștii tăi, are metode de autoapărare mult mai eficiente decât otrăvurile tale, sau ale medicilor tăi, sau ale farmaciștilor tăi, doar dacă îi dai această șansă! Măcar în primele 2-3 zile de răceală. Autoapărare inteligentă este exact febra, tusea, nasul care curge, somnolența, refuzul mâncării! Iar tu, în loc să respecți asta, intri cu cizma numită (mai nou) Cexil!(n.r.:antibiotic)”, e de părere medicul.

Dr. Otilia Ţigănaş este medic de familie în Arad, şi cunoscut prozator, iar pe blogul său, otiliatiganas.ro, povesteşte diverse situaţii medicale și îi învață pe oameni ce pot face în anumite cazuri.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite