Germania: carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, vândută în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Potrivit unui studiu, jumătate din carnea de pui vândută în supermarketurile de tip discount din Germania este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, care reprezintă un pericol major pentru sănătate. Rezultatele indică faptul că antibioticele sunt folosite în exces la crescătoriile avicole industriale, potrivit Deutsche Welle.

Organizaţia de mediu şi de protecţie a consumatorilor Germanwatch a spus despre rezultatele studiului, marţi, ca arată „o rată alarmant de mare de rezistenţă la antibiotice”, care demonstrează că folosirea excesivă a antibioticelor în producţia industrială de pui pune în pericol sănătatea oamenilor.

Ministrul federal al Agriculturii a spus despre studiu că „sugerează că prea multe antibiotice sunt folosite în industria avicolă“.

Medicamentele împotriva bacteriilor au devenit mai puţin eficiente din cauza folosirii în exces la oameni şi animale, bacteriile adaptându-se şi evoluând. Studiul a descoperit că o treime din mostrele de carne de pui de la supermarketuri de tip discount, precum Lidl, Real sau Penny au fost contaminate cu bacterii rezistente la aşa-numitele antibiotice de rezervă.

Antibioticele de rezervă sunt medicamente de a patra şi a cincea generaţie folosite ca ultimă soluţie pentru a lupta împotriva superbacteriilor rezistente la antibioticele tradiţionale.

Experţii spun că bacteriile mor atunci când puiul este gătit, dar oamenii se pot îmbolnăvi şi chiar pot muri dacă există o contaminare încrucişată cu alte alimente care nu sunt gătite, spre exemplu pe un tocător.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite