Există cinci tipuri de doctori. Tu pe care-l preferi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum fiecare dintre noi are propria personalitate, şi preferinţele noastre în materie de medici diferă, însă este foarte important să alegem un doctor cu care să ne potrivim, pentru că acest aspect poate avea un impact major asupra sănătăţii.

Site-ul vitals.com, care conectează pacienţii cu lumea medicală, a efectuat un studiu în urma căruia a constat că există cinci tipuri de medici.

„Cel mai important aspect este că nu fiecare tip de doctor se potriveşte cu orice pacient. E necesar să ne asigurăm că ne-am ales medicul potrivit, pentru că, în fond, asta ne ajută să devenim mai maleabili în faţa tratamentului şi să ţinem cont de ce ne spune doctorul“, a declarat pentru Fox News Todd Rosengart, directorul medical de la Vitals.

El susţine că tipul preferat de 30% din respondenţi este cel care se numeşte „Inteligentul“. În general , aceştia sunt medicii aflaţi la o vârsta mai înaintată şi care au multă experienţă. „Genul ăla de unchi care ţi-a câştigat încredere şi cu care ai dezvoltat o relaţie“, a completat Rosengart. Pacienţii care îi preferă pe medicii din această categorie sunt cei mai în vârstă pentru că tinerilor li se pare că le răpesc prea mult din timpul lor.

La polul opus se află „doctorul Digital“. Acest tip de medic livrează informaţiile aşa cum sunt ele şi le spune pacienţilor ceea ce trebuie să ştie, fără a arăta prea multă compasiune. „Doar 8% din pacienţii intervievaţi preferă acest tip de doctori. Deşi foarte competenţi, ei nu sunt genul care să te ţină de mână“, a adăugat Rosengart. El crede că din cauza faptului că sistemul de sănătate se află în schimbare, oamenii i-ar putea întâlni din ce în ce mai des cu ei.

Asemănător cu doctorul Digital este „doctorul Nonsens“, care, deşi se apropie de stilul „Înţeleptului“, nu va aloca pacienţilor timpul pe care şi-l doresc aceştia pentru a discuta despre boala lor. Acordă un diagnostic precis, un tratament rapid, dar partea cu încurajarea îi cam lipseşte. Aproximativ 18% din respondenţi l-au preferat pe acesta.

Al doilea tip de medic preferat de 24% din pacienţi este „Idealistul“. „Acesta este varianta mai tânără a „Inteligentului“, aşadar, s-ar putea să nu aibă aceeaşi experienţă“.

Ultima categorie este cea care se numeşte, „Numai tu“ şi reprezintă varianta pragmatică a medicinei alternative.

„Sunt destul de neobişnuiţi, dar joacă un rol foarte important pentru pacienţii care caută un tratament ieşit din tipare. Nu ne întâlnim prea des cu ei, deoarece nu este momentul pentru a oferi acest gen de medicină alternativă“, a explicat pentru FoxNews Todd Rosengart.

Care dintre aceste tipuri de medici este cel preferat de tine?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite