Oboseală continuă? Ia în calcul o tulburare hepatică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă te simţi obosit şi ai senzaţie de vomă, încearcă remediile pe bază de rostopască şi sulfină.
Dacă te simţi obosit şi ai senzaţie de vomă, încearcă remediile pe bază de rostopască şi sulfină.

Stresul, lipsa odihnei şi alimentaţia dezechilibrată lovesc întâi şi întâi într-un organ foarte sensibil: ficatul. Dacă te simţi obosit şi ai senzaţie de vomă, încearcă următoarele remedii, cu rol de refacere hepatică!

Starea continuă de oboseală, durerile abdominale, greţurile, constipaţia şi balonarea sunt doar câteva dintre semnalele pe care le transmite organismul când ficatul este „atacat”. Dacă nu se iau măsuri, stilul de viaţă nu tocmai sănătos duce la apariţia bolilor hepatice, îngreunând şi alte funcţii alte organismului.

Predispoziţia de a dezvolta boli hepatice se poate moşteni, în timp ce alte tulburări apar ca urmarea a expunerii la anumite virusuri, fie în urma administrării îndelungate de medicamente.

Sulfina regenerează ficatul

Pentru a proteja ficatul şi pentru a grăbi refacerea celulelor hepatice fitoterapeuţii recomandă remediile din fructe de armurariu şi pe cele din sulfină. Rol hepatoprotector are şi infuzia din armurariu, pe care o prepari dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe măcinate la 250 ml cu apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care strecoară şi bea câte două căni pe zi. Prima o poţi bea înainte de micul dejun, după care stai culcat pe partea dreaptă pentru 20 de minute. Jumătate din cea de-a doua cană o bei după masa de prânz, iar cealaltă jumătate după cină. Cura trebuie urmată timp de două săptămâni, după care alte două faci pauză.

Şi infuzia de sulfină ajută la regenerarea hepatică. O prepari dintr-o linguriţă de plantă uscată (părţile înflorite) la o cană cu apă fierbinte. După ce laşi cana acoperită timp de 15 minute, filtrezi şi bei 1-2 căni de infuzie pe zi timp de trei săptămâni.

Infuzia din rostopască, ,,purificator” hepatic

O bună soluţie pentru a accelera procesul de eliminare a toxinelor sunt leacurile cu plante amare. Datorită substanţelor amare (inulina şi colina), remediile din cicoare şi rostopască ajută la purificarea ficatului. Infuzia din cicoare o prepari din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă fiebinte. Lasă vasul acoperit 10 minute, după care filtrează şi bea câte trei căni pe zi, pentru două săptămâni.

Pentru ca perioada de detoxifiere să fie una mai intensă, poţi urma în paralel şi o cură cu polen. Ia câte o linguriţă de polen în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.

Citeşte articolul integral pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite