Durerea de spate: cum să o tratezi acasă, de unul singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerea de spate poate face viaţa să pară insuportabilă
Durerea de spate poate face viaţa să pară insuportabilă

Durerea de spate poate face viaţa să pară insuportabilă, însă există câteva trucuri care pot reduce intensitatea durerii.

Pentru a reduce durerea, gheaţa funcţionează de minune, se arată într-un articol publicat în ediţia online a revistei readersdigest.co.uk. În plus, gheaţa ajută la reducerea umflăturilor, dacă este folosită de câteva ori pe zi.

După 48 de ore, căldura poate fi utilizată pentru a stimula circulaţia sângelui şi pentru a reduce spasmele dureroase. Un prosop înmuiat în apă fierbinte ar putea funcţiona, mai ales dacă este acoperit cu o folie.

Masajul în zona dureroasă poate fi util în reducerea durerii, dar cremele trebuie folosite cu grijă, deoarece pot provoca iritaţii.

Medicul ar putea fi înclinat să prescrie o cremă pe bază de capsaicină, componentul activ din ardeiul iute care are şi proprietăţi de încălzire, care ajută la reducerea senzaţiei de durere, dar poate provoca iritaţii dacă este utilizată un timp îndelungat.

Din remediile naturale, valeriana este indicată, deoarece are un efect sedativ. Spre deosebire de alte sedative care nu sunt recomandate, valeriana are un efect mai blând decât alte produse farmaceutice.

 Un alt truc la îndemână este corectarea poziţiei spatelui şi descoperirea acelei posturi relaxante.

În timpul somnului, o pernă aşezată sub genunchi şi sub cap poate elibera presiunea şi contribui la o odihnă mai plăcută.

De asemenea, de fiecare dată când speli vasele sau aştepţi la coadă, ridică un picior mai sus decât celălalt. Schimbă periodic poziţia, balansând greutatea de pe un picior pe altul – tehnica aceasta le va oferi muşchilor şansa de a se relaxa.

Înainte de a încerca remedii la domiciliu sau exerciţii, mergi la un medic pentru a descoperi dacă este o problemă care necesită tratament specializat.

Următoarele exerciţii recomandate de medicul Kevin Stone, chirurg ortoped în San Francisco, au fost create pentru a spori flexibilitatea şi pentru întări muşchii care joacă un rol în susţinerea coloanei vertebrale.

1. Întinde-te pe o saltea ţinând mâinile direct sub  umeri, cu palmele orientate în jos, într-o poziţie similară celei pentru flotări, cu partea de jos a corpului complet relaxată.

2. Ţinând coapsele şi picioarele nemişcate şi relaxate, ridică încet trunchiul şi repetă mişcarea de 10 ori.

3. Îngenunchiază cu mâinile lipite de podea şi genunchii depărtaţi.

4. Ţinând muşchii abdomenului încordaţi, arcuieşte-ţi spatele, întinzându-te aşa cum face o pisică. Rămâi încordat 5 secunde, apoi relaxează-te şi repetă mişcarea.

5. Întinde-te pe spate cu genunchii îndoiţi şi braţele întinse în lateral.

Exerciţiile ar trebui făcute pe o saltea sau pe un covor şi întrerupte dacă apare o durere sau un disconfort neobişnuit. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite