Doctorii britanici riscă cinci ani de închisoare pentru neglijarea pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În spitalul Stafford din Anglia s-au înregistrat 1.200 de decese între 2005 şi 2009 FOTO Reuters
În spitalul Stafford din Anglia s-au înregistrat 1.200 de decese între 2005 şi 2009 FOTO Reuters

În Marea Britanie, doctorii şi asistentele care îşi neglijează pacienţii ar putea primi cinci ani de închisoare potrivit noilor propuneri guvernamentale anunţate sâmbătă, în urma scandalului dintr-un spital în care au murit sute de pacienţi din cauza neglijenţei personalului medical.

Neglijarea voită a pacienţilor va fi declarată infracţiune potrivit reformelor care vor fi introduse după scandalul de la spitalul Stafford din Anglia, unde aproximativ 1.200 de pacienţi au murit ca urmare a îngrijirilor medicale de calitate îndoielnică dintre 2005 şi 2009, potrivit DailyMail.

În 2006, Terry Deighton, fost consilier guvernamental, a tras primul semnal de alarmă în privinţa condiţiilor îngrijorătoare din spitalul Stafford ceea ce a dus la izbucnirea unui scandal ce durează de şapte ani, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

Raportul realizat de Deighton a evidenţiat condiţiile insalubre din departamentul de urgenţă al spitalului: începând de la scaunele deteriorate cu urme de sânge din zona de aşteptare pentru pacienţi, toalete infecte, până la chiuvetele murdare folosite de doctori şi asistente.  Însă, raportul a fost respins de mai multe ori de managementul spitalului. 

De asemenea, în aceeaşi perioadă în care Deighton a fost nevoit să îşi publice raportul  în ziarul local din Staffordshire, presa a scos la iveală numeroase cazuri de pacienţi neglijaţi sau maltrataţi.

Bailey, o britanică din Lichfield, care avea grijă de mama ei internată în spitalul Stafford, a declarat că a început să îi îngrijească şi pe ceilalţi pacienţi din salon deoarece angajaţii spitalului erau puţini, fără o pregătire corespunzătoare. Bailey a mai adăugat pentru The Telegraph că pacienţii erau înfometaţi, ţinuţi în condiţii neigienice şi atât de deshidrataţi încât erau nevoiţi să bea apă din vazele de flori.

O explicaţie pentru această situaţie o reprezintă criza financiară prin care au trecut spitalele din Staffordshire, nevoite să facă reduceri de personal.

Premierul David Cameron a declarat că personalul medical care a maltratat sau abuzat pacienţii va fi sancţionat sever în conformitate cu o serie de reforme legislative care vor fi dezvăluite săptămâna aceasta.

În plus, Ministerul Sănătăţii va organiza o consultare publică pentru a determina sancţionarea adecvată pentru această infracţiune.

„Marea Britanie este plină de doctori străluciţi, asistente şi alţi angajaţi medicali care îşi dedică vieţile pentru îngrijirea pacienţilor”, a declarat David Cameron. Acesta a mai adăugat că scandalul de la spitalul Stafford a relevat faptul că uneori standardul îngrijirilor medicale nu este destul de bun şi că acest lucru dublat de cruzimea şi neglijenţa personalului medical nu pot trece neobservate şi nepedepsite.

Asociaţia Medicală Britanică (AMB) susţine însă că este puţin probabil ca medicii să declare colegii care îşi neglijează pacienţii sau care nu le oferă îngrijiri medicale corespunzătoare, dacă cei din urmă vor fi pedepsiţi cu închisoarea.

„Doctorii nu au nevoie de acest nou climat de frică, ci să înveţe din greşelile lor şi să-şi îmbunătăţească practica medicală”, a declarat pentru BBC Andrew Collier copreşedinte al unei comisii AMB.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite