De ce fac tinerii bolile bătrâneţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infarct sau reumatism? Întâlnite cândva doar la bunicii noştri, astfel de probleme de sănătate sunt în prezent tot mai des diagnosticate la persoane sub 40 de ani. Iată cum le poţi recunoaşte şi preveni!

Infarctul miocardic, hipertensiunea, glaucomul, ficatul gras şi problemele erectile sunt tot mai des întâlnite în rândul celor de până în 40 de ani.

De vină sunt, în principal, stresul, obezitatea, fumatul, sedentarismul şi alimentaţia bogată în grăsimi (care duce la creşterea colesterolului „rău“).

Accident vascular cerebral, chiar şi la 30 de ani

Infarctul la 30 de ani nu mai este o raritate, atrag atenţia specialiştii în domeniu.

Alimentaţia bogată în grăsimi nesănătoase şi săracă în nutrienţi duce la depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge (ateroscleroză), factor de risc în apariţia infarctului.

Pe lângă alimentaţia precară şi odihna insuficientă, stilul de viaţă sedentar duce la apariţia hipertensiunii arteriale şi a creşterii nivelului colesterolului ,,rău”.

În ultima perioadă, şi numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) este tot mai mare în rândul tinerilor.

Rezultatele ultimelor statistici arată că, dintre tinerii care se prezintă la medic, foarte mulţi au un risc crescut de a suferi AVC.

,,Prin promovarea unui stil de viaţă sănătos, care să cuprindă o alimentaţie bogată în legume şi în fructe şi o activitate fizică regulată, se poate preveni apariţia problemelor cardiace. Însă acest lucru trebuie făcut de la naştere, nu după ce persoana ajunge să fie diagnosticată cu o astfel de problemă”, ne-a spus medicul de familie Călin Ciubotaru.

Sfat:

Nu neglija durerile în piept, stările de amorţeală în braţe şi dificultăţile de respiraţie. Sunt doar câteva dintre semnele problemelor cardiace.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri