Cum alungi balonarea cauzată de mâncărurile grele de Sărbători

0
0
Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci.
Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci.

Când mergi la cumpărăturile pentru Sărbători, asigură-te că iei alimente şi plante care pot fi folosite contra balonării, la nevoie. Pe unele dintre ele e indicat să le iei chiar înainte de a mânca sau între mese.

Iaurt cu ovăz, dimineaţa

Datorită faptului că menţine echilibrul florei intestinale, iaurtul previne balonarea şi acumularea de gaze. Mănâncă la micul dejun iaurt în care pui şi 2-3 mâini de ovăz. Ambele alimente îţi asigură o digestie bună, mai ales dacă pleci de acasă în vacanţa de Sărbători, perioadă în care digestia devine mai lentă şi pot apărea constipaţia, durerile abdominale şi balonarea. La plecare, ia cu tine şi o caserolă cu fulgi sau tărâţe de ovăz pe care să le mănânci dimineaţa, înmuiate în apă, cu miere.

Ştiai că…

…ovăzul îţi aduce un plus de fireb solubile care alungă atât balonarea, cât şi constipaţia?

Banane, între mese

Bucatele tradiţionale este posibil să-ţi provoace o creştere a nivelului de sodiu în corp, motiv pentru care reţine mai multă apă. Din aceeaşi cauză poate apărea şi balonarea. Aminteşte-ţi ca, între mese, să mănânci 1-2 banane, ca să elimini aceste efecte şi să obţii un plus de potasiu, un mineral important pentru reglarea nivelului lichidelor din organism.

Cartofi dulci, la salate şi garnituri

Dacă ştii că ţi se întâmplă des să te balonezi, mai ales după masa de Crăciun, înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci, măcar pentru o garnitură sau la o salată de legume. Au mult potasiu în compoziţie şi alungă excesul de sodiu. Sunt o alternativă de luat în seamă şi pentru diabetici.

Află pe clicksanatate.ro care sunt plantele din care se fac infuzii eficiente contra balonării!

Remedii naturale care diminuează febra şi durerea

5 superalimente recomandate în sezonul rece

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite