Tinctura de mărar previne bolile digestive

0
0

Recomandată în combaterea afecţiunilor digestive şi a neplăcerilor create de ele, ca balonarea sau durerile abdominale, tinctura de mărar este utilă şi dacă suferi de insomnia sau inflamaţii repetate ale paratului urinar.

Combate durerile abdominale

Tinctura de mărar are şi un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze şi scuteşte nou-născutul de colici.

Alungă insomnia

Bogată în potasiu, sodiu şi sulf, tinctura de mărar este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea şi epuizarea nervoasă, insomnia, tulburările digestive, întăreşte unghiile. Conţine ulei volatil între 2,5-4% (acesta se regăseşte de fapt în frunzele de mărar şi în ramurile tinere şi 3-6% în seminţe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B şi C.  Uleiul volatil de mărar conţine între 40-60% carvona (un puternic antioxidant), substanţă cu un puternic efect anti-cancerigen.

Scade febra

Beneficiile tincturii de mărar nu se opresc aici. Poate lupta împotriva dispepsiei nervoase şi poate reduce febra. De asemenea, stimulează pofta de mâncare şi poate chiar să îmbunătăţească libidoul şi tonusul general. Poate ajuta şi în cazul retenţiei de apă, a spasmelor gastrice şi a surplusului de greutate.

Te ajută să slăbeşti

De asemenea, tinctura de mărar este recomandată şi în curele de slăbire. Proprietăţile diuretice ale mărarului împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice. În plus, printre beneficiile tincturii de mărar se numără şi faptul că aceasta stimulează activitatea rinichilor, dar şi previne şi combate cistitele.

Află pe clicksanatate.ro cum să prepari singur tincura de mărar!

Cum să faci să nu te mai cerţi cu partenerul

Ce trebuie să ştii înainte de a-i da antibiotic copilului

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite