Cum a descoperit o femeie că are cancer, după ce medicii i-au spus că probabil n-are „nimic”. Drumul de la boală la nuntă

0
Publicat:

O femeie din SUA a descoperit la timp că are cancer colorectal, după ce a decis să continue investigațiile, deși medicul său îi spusese că, cel mai probabil, n-are „nimic”. A reușit să învingă boala și s-a căsătorit cu bărbatul care i-a fost alături.

Insistați pentru o explicație atunci când ceva nu pare în regulă! FOTO Shutterstock.
Insistați pentru o explicație atunci când ceva nu pare în regulă! FOTO Shutterstock.

Sheri Shaw (70 de ani) și Bill James (77 de ani) s-au cunoscut online și se întâlneau de un an când femeia a fost diagnosticată cu cancer, potrivit today.com.

Boala a dat primele semne la sfârșitul anului 2020. Shaw se confruntase cu sângerări rectale timp de câteva luni, deși făcuse, cu doar un an înainte, o colonoscopie ale cărei rezultatele au fost normale.

De la „nu trebuie să vă faceți griji” la un cancer rar

Shaw a relatat că atunci când i-a descris medicul său simptomele, acesta i-a spus: „Nu este nimic, probabil că este foarte benign. Nu trebuie să vă faceți griji în privința asta”.

Dar Shaw, care profesase înainte de pensionare ca asistentă medicală, a considerat că sunt necesare mai multe investigații pentru a afla ce se ascunde în spatele simptomelor sale. A făcut o sigmoidoscopie, o procedură prin care se folosește un tub îngust și flexibil cu o lumină și o cameră mică pentru a privi în interiorul rectului și a colonului inferior.

Medicii de la MD Anderson Cancer Center au stabilit că avea cancer rectal cu celule scuamoase (în stadiul 3), o afecțiune malignă rară. 

Pensionara a decis să urmeze un tratament la The University of Texas MD Anderson Cancer Center, pentru care a fost nevoie să se mute de la casa ei din Carolina de Nord pentru câteva luni, și s-a hotărât să pună capăt relației cu Bill, pentru a nu-l împovăra cu boala sa. 

Bărbatul nici n-a vrut să audă de despărțire și a mers cu ea la tratament.  

„Chiar aveam nevoie de ajutor și de sprijin, iar el a fost alături de mine la fiecare pas”, a relatat Shaw, 70 de ani, pentru TODAY.com.

Shaw a făcut radioterapie, la care a fost supusă cinci zile pe săptămână, din februarie până în aprilie 2021.

A reușit să se vindece, iar pe 11 iunie 2023 a mers la altar alături de bărbatul care a susținut-o.

Printre invitații la nuntă s-au numărat și oncologul și radio-oncologul ei - medicii despre care spune că i-au salvat viața.

Cancer rectal cu celule scuamoase, o afecțiune malignă rară

Forma de cancer cu care a fost diagnosticată femeia se formează în deschiderea de la capătul inferior al intestinelor. Simptomele includ sângerare rectală, durere în timpul defecației, constipație; disconfort abdominal și pierdere neașteptată în greutate, potrivit cercetărilor.

Shaw îi îndeamnă și pe alții să aibă încredere în instinctele lor atunci când vine vorba de sănătate și să insiste pentru o explicație  și investigații atunci când ceva nu pare în regulă.

Potrivit estimărilor Societății Americane de Cancer, aproximativ 10.000 de persoane ar putea fi diagnosticate cu această boală în SUA în 2023.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite