Conservant natural împotriva bacteriilor din alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacteriile Salmonella, E. Coli şi listeria care contaminează unele alimente vor putea fi controlate mai uşor cu ajutorul primului conservant natural cu efect de antibiotic descoperit de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Minnesota.

Citeşte şi:
Ceapa va fi conservantul viitorului

Denumit lantibiotic (este o peptidă descoperită într-o bacterie inofensivă), în viitor, acest conservant va fi adăugat în diferite produse alimentare care prezintă riscul de a fi contaminate cu una dintre cele trei bacterii, precum lactatele, fructele de mare, carnea şi sosurile pentru salate. Lantibioticul este uşor de digerat, nontoxic, antialergic şi, în plus, nu creează rezistenţă, cum se întâmplă cu unele antibiotice”, explică profesorul Dan Sullivan, coordonatorul studiului.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite