Ciucă cere Ministerului Sănătăţii situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat reprezentanților Ministerului Sănătății ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să-i prezinte o situație cu privire la infecțiile nosocomiale din spitale la nivel național. Această cerere vine în contextul în care recent au fost raportate decese în spitalele din Târgu Mureș și Cluj-Napoca, conform Agerpres.

Nicolae Ciucă a transmis că în baza analizei să fie întocmit un plan de combatere a nosocomialelor.
Nicolae Ciucă a cerut MS să prezinte o situație cu privire la infecțiile nosocomiale

„Un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate 5 decese la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, 4 bebeluşi au decedat la Cluj-Napoca, se pare că din aceeaşi cauză, motiv pentru care cer Ministerului Sănătăţii ca, până la finele săptămânii viitoare, să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern. 

De asemenea, premierul a comunicat reprezentantului Ministerului Sănătății la ședința de guvern că în baza analizei cerute să acționeze în continuare la alcătuirea unui „plan naţional de combatere a nosocomialelor”. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite