Cercet─âtorii din Marea Britanie afirm─â c─â au identificat cauza probabil─â a cazurilor de hepatit─â misterioas─â la copii | STUDIU

0
0
Hepatita - ficat FOTO Shutterstock
Peste 1.000 de copii din 35 de ţări au dezvoltat o hepatita acută severă      FOTO Shutterstock

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â din Marea Britanie spun c─â au identificat cauza probabil─â a unui focar recent de boal─â hepatic─â misterioas─â care afecteaz─â copiii mici din ├«ntreaga lume, transmite CNBC.

Noi cercet─âri sugereaz─â c─â lipsa expunerii la dou─â virusuri obi┼čnuite, ├«n timpul pandemiei de Covid-19, ar fi putut cre┼čte probabilitatea ca unii copii s─â se ├«mboln─âveasc─â grav de hepatit─â acut─â.

├Än studiile publicate mar┼úi, dou─â echipe de cercetare de la University College London ┼či de la University of Glasgow au spus c─â restric┼úiile de izolare ar fi putut face ca unii sugari s─â rateze imunitatea timpurie at├ót la adenovirus, c├ót ┼či la noul virus adeno-asociat 2 (AAV2).

├Än mod crucial, ambele echipe au spus c─â nu au g─âsit nicio dovad─â a unei leg─âturi directe ├«ntre cre┼čterea cazurilor de hepatit─â ┼či infec┼úia cu SARS-CoV-2, cauza Covid-19.

Peste 1.000 de copii din 35 de ┼ú─âri au dezvoltat un tip neidentificat de hepatit─â acut─â sever─â ÔÇô sau inflama┼úie hepatic─â ÔÇô de c├ónd a fost raportat primul caz, ├«n ianuarie.

Majoritatea cazurilor au fost la copii cu v├órsta de cinci ani sau mai mici, de┼či diagnosticele au fost detectate la copii cu v├órsta de p├ón─â la 16 ani.

Adenovirusul, care provoac─â de obicei o r─âceal─â u┼čoar─â sau o boal─â asem─ân─âtoare gripei, se credea anterior a fi par┼úial responsabil pentru epidemia misterioas─â, deoarece a fost virusul cel mai frecvent g─âsit ├«n probele de la copiii afecta┼úi.

Cu toate acestea, noua cercetare a indicat c─â virusul adeno-asociat 2, care ├«n mod normal nu provoac─â nicio boal─â ┼či nu se poate replica f─âr─â un virus ÔÇ×ajutorÔÇŁ, cum ar fi adenovirusul sau herpesvirusul, a fost prezent ├«n 96% din cazurile de hepatit─â necunoscut─â examinate ├«n ambele studii.

Un mister rezolvat?

Cercet─âtorii spun acum c─â infec┼úia cu cele dou─â virusuri ÔÇô AAV2 ┼či un adenovirus, sau mai pu┼úin frecvent herpesvirusul HHV6 ÔÇô ar putea oferi cea mai bun─â explica┼úie pentru recentul focar.

ÔÇ×De┼či avem ├«nc─â c├óteva ├«ntreb─âri f─âr─â r─âspuns despre ce a dus exact la aceast─â cre┼čtere a hepatitei acute, sper─âm c─â aceste rezultate pot lini┼čti p─ârin┼úii ├«ngrijora┼úi de Covid-19, deoarece niciuna dintre echipe nu a┬á g─âsit vreo leg─âtur─â direct─â cu infec┼úia cu SARS-CoV-2ÔÇŁ, a spus ├«n raport profesorul Judith Breuer, de la Institutul UCL GOS pentru S─ân─âtatea Copilului.

Descoperirile se adaugă teoriilor unor experţi în domeniul sănătăţii conform cărora restricţiile pentru Covid au redus imunitatea populaţiei la o serie de boli comune.

Cercetătorii au adăugat că nu există nicio legătură cu vaccinurile împotriva coronavirusului.

Cele dou─â studii au fost efectuate independent ┼či simultan, folosind mostre din Marea Britanie.

Dr. Sofia Morfopoulou, profesor la Institutul GOS pentru Sănătatea Copilului al UCL, a spus că acum sunt necesare cercetări suplimentare pentru a compara descoperirile lor cu cazurile de hepatită acută identificate în alte ţări.

ÔÇ×Acum sunt necesare colabor─âri interna┼úionale pentru a investiga ┼či a elucida rolul AAV2 ┼či al co-infect─ârii cu virusuri ├«n hepatita pediatric─â inexplicabil─â la pacien┼úi din diferite ┼ú─âriÔÇŁ, a spus ea.

V─â recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:┬á

Dr. David Khayat: ÔÇ×S─â-i spui unui fum─âtor s─â renun┼úe la fumat e ca ┼či cum i-ai spune unui adolescent obez s─â nu mai m─ân├ónce pizza ├«n fiecare ziÔÇť

Noi studii prezint─â ÔÇ×dovezi conving─âtoareÔÇŁ c─â pia┼úa din Wuhan a fost epicentrul focarului de COVID-19Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite