Articol publicitar

Ce înseamnă screeningul?

0
0
Publicat:

Screeningul este un program în cadrul căruia se asigură testarea unui grup populațional, în cazul nostru femei, pentru a putea depista femeile care au un risc de a dezvolta o anumită boală, în cazul programului nostru, cancer de col uterin. Programul de prevenire și depistare precoce a cancerului de col uterin se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. Testele folosite sunt testul Babeș-Papanicolaou, care se efectuează în cadrul cazul femeilor cu vârste cuprinse între 24 și 29 de ani și testul HPV, care evidențiază prezența virusului papiloma uman și se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani.

imagine generala articole cancer col uterin jpg

Programează-te ACUM, pentru un test gratuit de screening al cancerului de col uterin! Test Babeş-Papanicolaou dacă ai vârsta cuprinsă între 24-29 de ani și test HPV dacă ai vârsta cuprinsă între 30-64 de ani.

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.eu, accesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391

Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/257/4/9/120798 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite