Ce boli se agravează la frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care suferă de bronşită cronică sau de astm bronşic se pot 
simţi mai rău atunci când organismul face faţă temperaturilor scăzute
Persoanele care suferă de bronşită cronică sau de astm bronşic se pot simţi mai rău atunci când organismul face faţă temperaturilor scăzute

Temperaturile scăzute determină apariţia unor complicaţii în cazul persoanelor cu o circulaţie proastă a sângelui sau care suferă deja de afecţiuni cronice.

În general, copiii, vârstnicii şi adulţii bolnavi sunt cei mai afectaţi de schimbările de temperatură din sezonul rece. Simptomele diferă însă de la o persoană la alta, în funcţie de istoricul medical, dar şi de capacitatea organismului de-a face faţă bolilor de sezon.

Afecţiunile cardiace

Atunci când corpul nostru este expus la frig, vasele mici de sânge se contractă, cu scopul de-a ajuta organismul să păstreze cât mai multă căldură. Însă acest lucru duce la diminuarea fluxului sangvin către extremităţile corpului, dar şi către inimă. În acest fel se agravează starea celor care suferă de boli cardiace precum angină pectorală, insuficienţă cardiacă şi infarct miocardic.

Bronşita cronică

Persoanele care suferă de bronşită cronică sau de astm bronşic se pot simţi mai rău atunci când organismul face faţă temperaturilor scăzute. Strangularea vaselor de sânge duce la scăderea puterii de apărare a mucoasei respiratorii împotriva virusurilor. Pe de altă parte, vremea rece îngreunează respiraţia, întrucât bronhiile pulmonare se contractă la frig.

Vezi ce alte boli care se agravează la frig pe clickpentrufemei.ro.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite