Bilanţ OMS: numărul morţilor provocate de Ebola a ajuns la 7.693

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul deceselor cauzate de epidemia de Ebola s-a ridicat la 7.693 dintr-un total de 19.695 de cazuri înregistrate în cele mai afectate trei ţări, potrivit bilanţului actualizat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Conform ultimului bilanţ OMS, febra hemoragică Ebola a ucis 7.693 de persoane în lumea întreagă.

Din datele făcute publice, Sierra Leone, care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, avea la 24 decembrie 9.203 cazuri şi 2.655 de decese.

Liberia, mult timp cea mai afectată ţară, a înregistrat o diminuare a răspândirii virusului. În total, la 20 decembrie, Liberia avea înregistrate 7.862 de cazuri, dintre care 3.384 mortale.

În Guineea, unde epidemia a izbucnit acum un an, avea înregistrate la 24 decembrie 2.630 de cazuri, dintre care 1.654 decese.

În afară de aceste trei ţări, care sunt cele mai afectate de epidemie, bilanţul cazurilor letale este neschimbat: şase în Mali, unul în Statele Unite şi opt în Nigeria.

Spania şi Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, niciunul mortal.

Ebola, unul dintre cele mai periculoase virusuri pentru om la ora actuală, a afectat şi personalul medical. La 21 decembrie, 666 de membri ai personalului erau infectaţi şi 366 au murit, potrivit OMS.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite