Avertismentul dr. Mihai Craiu, după decesul unui copil nevaccinat: „Rujeola NU este o boală banală cu febră!”

0
Publicat:

Dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, trage un nou semnal de alarmă cu privire la rujeolă, după ce un copil de doi ani nevaccinat a murit. „Rujeola NU este o boală banală cu febră”, susține specialistul.

Copil bolnav de rujeolă FOTO: Spitalul Virtual pentru Copii/FB
Copil bolnav de rujeolă FOTO: Spitalul Virtual pentru Copii/FB

„Acum când a fost raportat un nou deces prin rujeolă, la un copil nevaccinat, în țara noastră și când ne îndreptăm către 16.000 cazuri în ultimul an, conform datelor oficiale (sau 4773 conform unui update până la data de 7 mai, al Organizației Mondiale a Sănatății) este cazul să ascultăm vocea specialiștilor. Rujeola NU este o boală banală cu febră”, atrage atenția  dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ din București, pe pagina sa de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, din cei peste 1.000 copiii internați în clinica de pediatrie a Institutului Național Matei Balș, un sfert au avut forme de severitate mare și doar două treimi din pacienți au avut forme ușoare.

„Dragi părinți, dacă aveți un copil nevaccinat MMR/ROR este prudent să recuperați vaccinarea.  Decizia vă aparține, dar ar fi bine să discutați, din nou, cu un medic despre riscurile actuale în România”, concluzionează dr. Craiu.

Potrivit INSP, în perioada 1 ianuarie- 19 mai, în România au fost notificate 15.763 de cazuri confirmate cu rujeolă. 16 persoane au murit, câte patru în Brașov și București, trei în județul Giurgiu, două în Argeș și câte unul în Mureș, Sibiu și Buzău.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite