Alimentele benefice ori dăunătoare creierului. Dr. Vlad Ciurea avertizează: „Zahărul rafinat este toxic!”

0
Publicat:

Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat, susține susține medicul neurochirurg Vlad Ciurea. În timp ce zahărul rafinat, cartofii prăjiți și pâinea moleșesc activitatea cerebrală, semințele, legumele, peștele, apa, usturoiul și salatele sunt benefice pentru creier.

Zahărul este toxic pentru creier FOTO: Arhivă, Adevărul
Zahărul este toxic pentru creier FOTO: Arhivă, Adevărul

Reputatul medic neurochirurg spune că de la alimentație provin toate lucrurile bune, dar și toate lucrurile rele. Specialistul a făcut o listă cu 13 alimente care plac creierului, dar și a alimentelor toxice, care nu plac celulei nervoase.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o grămadă de alimente care plac creierului. Toate semințele existente sunt foarte bune pentru creierul uman. Eu pledez pentru semințele de dovleac, toate vegetalele, toate legumele. Apa este un element foarte important pentru funcționarea creierului. Creierul uman are 78 la sută apă, plutește într-un lichid. Nucile sunt foarte bune, usturoiul este un panaceu (curăță vasele, stimulează activitatea celulară, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează activitatea celulelor nervoase). De asemenea, pătrunjelul, busuiocul sunt foarte bune. Avocado este un fruct minunat pentru creier, la fel  somonul, peștele marin și peștii sălbatici. Carnea de curcan este foarte bună pentru creier, toate salatele, mierea de albine, ciocolata neagră și cafea”, a recomandat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Potrivit reputatului medic neurolog, zahărul rafinat este toxic pentru creier, el dă și adicție.  „Atunci când copilul dă peste o prăjitură, însiropată, plină de zaharuri, foarte greu se lasă de acel dulce”, susține neurochirurgul, prof. dr. Vlad Ciurea.

De asemenea, medicul evită să mânânce cartofi prăjiți și pâine.

„Cartofi prăjiți sunt carbohidrați. M-am educat, cred de 10 ani nu mai mănânc cartofi prăjiți.  În general, cartofii îi îndepărtez. Nu favorizează activitatea cerebrală. Și pâinea de altfel. În cantități mici este bună, dar altfel moleșește activitatea cerebrală. Îmi pare rău, dar acesta este adevărul. (...) De asemenea, fumatul produce o ischemie a vaselor, vasele se îngustează, nu mai pătrunde sânge proaspăt, oxigen. Am fumat 20 de ani și am reușit să mă las. Țigara este un drog”, susține dr. Vlad Ciurea.

Medicul neurochirurg recomandă și să bem cel puțin doi litri de apă zilnic.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite