ADEVĂRUL LIVE Epilarea înainte de plajă provoacă pete pe piele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât epilarea, cât şi procedurile anticelulitice trebuie realizate cu mult timp înainte de sejurul la mare, recomandă specialiştii prezenţi la Adevărul Live.


Înainte de a merge la plajă trebuie să ne pregătim pielea pentru plajă, dar asta nu înseamnă nici să stăm la solar, nici să ne epilăm cu o seară înainte de plecarea la mare, nici să facem masaje anticelulitice până în preziua plecării, recomandă medicul dermatolog Mihaela Leventer, de la Clinica Dermastyle, şi cosmeticiana Cosmina Grigoriu, invitatele Adrianei Mariş la Adevărul Live.

„Pentru pregătirea pielii înainte de plajă, cel mai important este să aplicăm crema de fotoprotecţie cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Procedurile anticelulitice şi epilarea trebuie făcute cu mai mult timp înainte de plajă“, subliniază medicul Mihaela Leventer.

De altfel, specialista spune că epilarea trebuie realizată cu cel puţin o săptămână înainte de sejurul la mare. Iar procedurile anticelulitice trebuie încheiate cu aproximativ şase săptămâni înainte de plajă. Dacă este vorba despre epilarea cu lumină intens pulsată (IPL), aceasta trebuie realizată doar în lunile fără expunere perlungită la soare, deci vara această procedură ar trebui exclusă, fiindcă în caz contrar, pielea se va păta.

Întrebată dacă nu cumva crema de fotoprotecţie are efect negativ în ceea ce priveşte asigurarea aportului de vitamina D din expunerea la soare, specialista Mihaela Leventer spune că „loţiunile de fotoprotecţie nu protejează 100%. Iar pentru necesarul zilnic de vitamina D sunt suficiente 10 minute de stat la soare cu mâinile şi cu faţa, pe o bancă, în parc, de exemplu“.

Una dintre zonele cele mai vulnerabile la radiaţiile solare este decolteul, spune medicul. „Decolteul acumulează lumină solară de-a lungul vieţii în mod constant, iar multă lume începe să se preocupe de-abia când începe să se modifice aspectul pielii. Dacă nu-l protejăm corect cu cremă de fotoprotecţie, în timp, pielea decolteului devine roşie constant, pătată cu pistrui şi capătă aspectul gâtului de curcan. Prin urmare, gâtul şi decolteul trebuie protejate chiar şi atunci când conducem maşina“, recomandă specialista.

Adevărul LIVE cu Adriana Mariş şi Cosmina Grigoriu despre efectele devastatoare ale expunerii prelungite la soare

Scrub înainte de plajă

Cosmeticiana Cosmina Grigoriu este de părere că, înainte de expunerea la soare este foarte important scrubul, pe care îl putem face singure, acasă. „Zaţul de cafea cu puţin ulei de măsline este foarte eficient pentru îndepărtarea resturilor de piele moartă, a impurităţilor şi pentru asigurarea unui bronz uniform. De asemenea, se poate face un gomaj la duş cu părţi egale de tărâţe şi de mălai“, recomandă cosmeticiana.

De asemenea, pentru a hidrata corect tenul pe timpul verii, sunt necesare creme fluide, cu un conţinut mai mare de apă, nu cele grase şi compacte. Acasă, putem folosi un amestec de suc de castravete cu iaurt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite