Adevărul Live de la 13.00: Chirurgia în era roboților. Inovare și progres în sănătate

0
Publicat:

Chirurgia robotică reprezintă una dintre cele mai revoluționare inovații din domeniul medical, transformând modul în care intervențiile chirurgicale sunt efectuate, durata acestora și timpul de recuperare a pacienților. Această tehnologie de vârf integrează roboții în sala de operații, oferind chirurgilor precizie și control la un nivel avansat în timpul procedurilor.

image

Ce este chirurgia robotică

Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie asistată de tehnologie, în care roboții sunt utilizați pentru a efectua proceduri chirurgicale complexe. Acești roboți sunt controlați de către chirurgi folosind console speciale, care oferă o interfață intuitivă și feedback în timp real pentru mișcările instrumentelor chirurgicale.

Avantajele chirurgiei robotice

Unul dintre cele mai mari avantaje ale chirurgiei robotice este precizia extremă pe care o oferă. Roboții pot realiza mișcări foarte fine și precise, care ar fi dificil sau chiar imposibil de realizat manual. Sistemele robotice oferă o imagine tridimensională de înaltă definiție a zonei de intervenție, ceea ce permite chirurgilor să vadă mai bine anatomia și să efectueze procedurile cu mai multă acuratețe.

Chirurgia robotică este utilizată într-o gamă largă de specialități medicale, inclusiv chirurgia generală, chirurgia urologică, chirurgia cardiacă, chirurgia ginecologică și chirurgia toracică.

Luni, de la ora 13.00, Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală și directorul medical al Spitalului Clinic SANADOR explică la Adevărul Live care sunt principalele tipuri de intervenții chirurgicale ce pot fi efectuate cu ajutorul roboților.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite