2% din oameni cumpără deodorant degeaba: de ce unii oameni nu miros urât?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii oameni nu ar trebui să folosească deodorant FOTO Shutterstock
Unii oameni nu ar trebui să folosească deodorant FOTO Shutterstock

O preconcepţie des întâlnită este că mirosul de la subraţ este cauzat de lipsa unei igiene corespunzătoare, dar un studiu britanic contrazice acest lucru.

Potrivit studului realizat de specialiştii de la Universitatea din Bristol (Marea Britanie), un procent mic de oameni au un subraţ care nu miroase niciodată şi nu ar avea nevoie de deodorant. Aproximativ 2% din participanţii la studiu ar putea să-şi dea banii pe altceva, dar o fac din preconcepţii sociale.

Britanici au evaluat 6.495 de femei care au luat parte la studiu şi au descoperit că 117 dintre ele aveau o genă diferită, numită ABCC11, care le împiedica să aibă miros la subraţ. Această cercetare vine după altele de acest tip, care au făcut legătura dintre mirosul urât al corpului cu gena ABCC11.

Din cele 117 de femei, 78% mai foloseau deodorant. De asemenea, din numărul total al participantelor la studiu, 95% foloseau deodorant.

„Credem că aceşti oameni care nu produc niciun miros pur şi simplu respectă normele socio-culturale. În orice caz, aceste persoane ar putea să economisească bani şi să nu se expună la chimicale periculoase din deodoranţi.

Cum aflăm dacă mirosim sau nu? Pe lângă faptul că după ani de viaţă ştim deja acest lucru, pentru a ne asigura putem să facem un test al genelor. Dacă ABCC11 există în ADN-ul nostru, am putea înceta să mai cumpărăm deodorant. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite