Vremea duminică, 19 mai: Temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade. Unde plouă

0
Publicat:

Duminică, 19 mai, temperaturile continuă să crească. Termometrele ating valori peste nivelul obișnuit, însă va crește și instabilitatea atmosferică, potrivit Știrilor PRO.

București. FOTO Shutterstock
București. FOTO Shutterstock

Pentru după-amiază, sunt prognozate ploi zgomotoase în zonele de deal și de munte. În rest, se anunță vreme frumoasă.

Temperaturile maxime pornesc de la 17 grade pe litoral și vor ajunge pană la 28 de grade în Crișana.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan se înnorează din când în când, dar nu o să plouă. Vântul va avea intensificări la malul mării. Temperaturile vor fi peste cele de sâmbătă, urmând să atingă până la 23 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi schimbătoare. Va fi mai cald decât în mod obișnuit. La Focșani sunt așteptate la amiază 26 de grade.

Pentru nordul Moldovei și Bucovina sunt anunțate înnorări și câteva averse în zonele înalte, dar apare și soarele pe parcursul zilei. Valorile termice cresc simțitor față de sâmbătă, urmând să se înregistreze 25 de grade la Iași și Bacău.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, norii vor aduce averse la deal și la munte. Vor fi însă și intervale cu soare. Temperaturile vor ajunge până la cel mult 26 grade.

Prognoza meteo pentru vestul României arată vreme caldă, cu până la 28 de grade la Oradea. Deși ziua începe bine, mai târziu sunt așteptate averse cu descărcări electrice. Sunt anunțați 30 litri de apã pe metru pãtrat. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului, iar ploile vor continua și după lăsarea nopții.

În Transilvania, sunt anunțate înnorări și ploi consistente, mai ales în zonele de deal și de munte. Va fi mai cald decât sâmbătă, la Târgu Mureș urmând să se atingă 26 de grade.

Pentru Oltenia se anunță perioade cu înnorări, averse locale și un vânt destul de activ. Trecător își va face apariția și soarele. Temperaturi le vor fi peste cele de sâmbătă: 23-24 de grade.

Și în zona de sud a țării cresc temperaturile, maximele urmând să atingă 24 de grade.  Va fi soare cu nori, dar sunt anunțate și câteva reprize de ploaie.

Vremea în Capitală

Duminică se mai încălzește puțin și în București. Temperaturile vor ajunge la 25 de grade. Seara își vor face apariția câțiva nori, însă șansele de ploaie sunt reduse. Urmează o noapte cu atmosferă liniștită și în jur de 12 grade spre dimineață.

Vremea la munte

Inclusiv la munte se mai încălzește puțin, dar vor exista mai multe reprize cu ploi zgomotoase. Vântul se va intensifica. Vor fi condiții de grindină și sunt posibile vijelii.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite