Vremea marţi, 14 mai: temperaturi în scădere, lapoviţă şi ninsoare la munte

0
Publicat:

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi temperaturile medii sunt în scădere în cea mai mare parte a ţării şi precipitaţiile îşi vor face din nou simţită prezenţa, la munte chiar sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

bucuresti furtuna cer innorat nori foto inquam diana oros

Astfel, în prima parte a zilei, vremea se răceşte uşor şi, chiar dacă nu va ploua, cerul va continua să fie noros cam toată ziua, fiind condiţii de ceaţă. De asemenea, în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi condiții de brumă.

După-amiaza şi seara se vor înregistra ploi şi averse, ce vor fi însoţite de descărcări electrice local, mai ales în zonele montane şi submontane din Carpaţii Occidentali şi Meridionali.

În timp ce în vestul şi nord-vestul ţării temperaturile vor fi în limitele normale pentru această perioadă, în cele mai multe regiuni ale ţării se va înregistra o răcire a vremii. Valorile termice maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade Celsius, iar cele minime, între 3 şi 10 grade Celsius.

Vântul va sufla slab până la moderat; unele intensificări temporare se vor înregistra, însă, în sudul Banatului.

La munte, spun meteorologii, după-amiaza şi seara vor fi averse, însoţite de descărcările electrice, şi vremea se va menţine friguroasă pe tot parcursul zilei.

La altitudini de peste 2000 de metri precipitaţiile vor fi mixte, sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vreme în Bucureşti

Vremea este răcoroasă și în  Capitală, unde temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 19 și 21 de grade Celsius, iar cele minime, între 7 şi 9 grade. Pe parcursul zilei, vântul va sufla cu intensitate şi cerul va fi parţial noros.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite