Se strică vremea: temperaturi în scădere, averse și descărcări electrice. Unde plouă

0
Publicat:

Meteorologii anunță o răcire a vremii în zilele următoare. Valorile termice se vor situa sub normalul perioadei și vom avea parte de ploi, care vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vremea se va răci în următoarele zile. Foto: freepik (Arhivă)
Vremea se va răci în următoarele zile. Foto: freepik (Arhivă)

Temperaturile vor mai scădea în zilele următoare. Dacă astăzi, temperatura maximă a ajuns până la 25 de grade în sud-estul teritoriului și prin vest, de mâine nu vor mai depăși 22 de grade și acestea vor fi înregistrate prin zona Banatului, Crișana. De mâine încep și ploile. Vor fi averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. De poimâine, precipitațiile vor fi în restrângere. Vorbim de averse mai ales în zonele de deal și munte, iar temperaturile vor rămâne în continuare mai scăzute de ce ar fi normal să înregistrăm”, a afirmat Iris Răducanu, meteorolog ANM, conform Digi24. 

Cum va fi vremea duminică, 12 mai

Pentru duminică, 12 mai, meteorologii anunță vreme rece și instabilă. Se vor semnala înnorări temporare și averse însoțite de descărcări electrice în centrul și sudul țării, dar și la munte. Aici, în intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de precipitații pot depăși 15-25 de l/mp. În restul țării, vor fi doar ploi slabe.

Maximele se vor situa între 14 și 23 de grade Celsius, iar minimele între 3 și 13 grade Celsius.  

În Capitală, vremea va fi răcoroasă față de zilele precedente, iar mercurul din termometre va urca până la 17-18 grade Celsius. Cerul va fi noros, iar vântul se va manifesta slab și moderat. De asemenea, există șanse să plouă.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite