Vremea joi, 20 iunie 2024. Meteorologii anunță temperaturi de 40 de grade Celsius, la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie anunță că valul de căldură se va extinde și se va intensifica, iar disconfortul termic va creşte în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade.

Vremea va fi caniculară în România FOTO Shutterstock (Arhivă)
Vremea va fi caniculară în România FOTO Shutterstock (Arhivă)

Potrivit accuweather.com, vremea va fi caniculară, iar gradul de disconfort termic va fi extrem de accentuat. 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în vest, sud și sud-est și pe arii mai restrânse în rest. 

Indicele UV va depăși pe alocuri 8 din 11, mai ales la orele amiezii. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 40 de grade Celsius (la umbră), iar cele minime între 12 și 22 de grade Celsius.

Joi, 20 iunie 2024, în București, se vor înregistra temperaturi caniculare, cu disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

„În zilele viitoare, valul de căldură va fi intens şi va fi de lungă durată. Astfel că ne vom aştepta la zile de caniculă, cu disconfort termic destul de accentuat", a declarat Sorana Işoiu, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

La munte, joi, va fi vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în Carpații Orientali și doar izolat în restul zonei montane. 

Potrivit meteorologilor, la mare, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Maximele se vor încadra între 28 și 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 și 23 de grade. 

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite