Vremea în weekend: La cât ajung temperaturile maxime

0
Publicat:

 Dimineață sunt condiții de ceață pe la câmpie, iar amiaza aduce temperaturi specifice pentru luna decembrie. Vor fi în jur de zero grade în depresiuni și cel mult 7 grade în Dealurile de Vest, conform protv.

ploaie văzută prin parbrizul mașinii
Debut de weekend cu vreme mohorâtă. Foto:Arhiva Adevărul

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan va fi mai frig decât vineri. Maximele nu reușesc să treacă de 3 grade. Vântul va mai avea unele intensificări pe parcursul zilei. Atmosfera se menține închisă în Barangan. În schimb, în Dobrogea se anunță o zi destul de însorită.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei  vremea va fi schimbătoare, înnorări, soare sporadic și un vânt destul de activ. Temperaturile pierd un grad, două, față de ziua trecută. Vor fi cel mult 4-5 grade la orele prânzului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina dimineața va fi rece, cu înnorări și ceață pe la câmpie, iar temperaturile ajung în jurul valorilor de 2-4 grade. La noapte se vor atinge minus 5 grade în Bacău.

În Maramureș, ziua de astăzi aduce vreme destul de frumoasă, în timp ce, în nordul Transilvaniei va fi înnorat și s-ar putea să apară precipitații slabe. Maximele se opresc pe la 4 grade, iar noaptea aduce temperaturi negative peste tot.

În ținuturile vestice vremea va fi însorită, dar mai rece decât cea de vineri. În zona deluroasă se vor atinge 7 grade. În rest, vor fi cel mult 4-5 grade. În sudul Banatului vor fi condiții de lapoviță.

În Transilvania maximele se opresc pe la 2-3 grade, iar noaptea, temperaturile coboară până la minus 7 grade. Vor fi ninsori temporare, în special în zonele de munte, iar pe creste se intensifică vântul.

Vremea va fi rece și în Oltenia, cerul acoperit, umezeală și precipitații slabe. Dimineață sunt condiții de ceață pe la câmpie, iar maximele se opresc pe la 5-6 grade.

În ținuturile sudice vom avea o atmosferă închisă cu posibilități de lapoviță la începutul zilei. Temperaturile ajung la valori normale pentru data din calendar: în jur de 3-4 grade.

Vremea în București

În București vremea va fi închisă, cu vânt activ și condiții foarte reduse de precipitații, maxima va urca,  cel mult, în jurul valorii de 4 grade pe la amiază. La noapte este posibil să apară ceață. Temperatura ajunge la minus 1 grad în centru, dar la marginea orașului se face mai frig: vor fi minus 4 grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme rece, temperaturi negative în majoritatea masivelor și un vânt mai intens la altitudini mari. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali, vremea va fi variabilă, se întrunesc condițiile unor ninsori, dar se arată, trecător, și soarele.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite