Prognoza meteo, 23 decembrie: Crăciun fără zăpadă în România. Ce fenomene anunță meteorologii

0
Publicat:

Crăciun fără zăpadă în România. Meteorologii anunță vreme ca de Paște. Temperaturile vor atinge 13 grade Celsius, însă în majoritatea regiunilor se vor semnala ploi. La munte vor fi condiții de polei.

Zapadă doar la altitudini mari FOTO Mariana Iancu
Zapadă doar la altitudini mari FOTO Mariana Iancu

Și vineri, 23 decembrie, tot de vreme caldă ne bucurăm. Conform Administrației Naționale de Meteorlogie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, astfel că temperatura aerului va avea valori maxime în general între 5 şi 13 grade Celsius şi minime între  minus 2 şi 7 grade Celsius.

"Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe în nord şi în nord-vest, iar noaptea vor fi înnorări temporare în toate regiunile şi va ploua slab local în jumătatea de nord a ţării. La munte, în special la peste 2000 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Mai ales în orele dimineţii şi noaptea pe arii restrânse se va semnala nebulozitate joasă şi ceaţă, asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu precădere pe creste", a precizat ANM.

În București se anunță vreme caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o maximă a temperaturii aerului cuprinsă între 9 și 11 grade Celsius şi o minimă de 2 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar în orele dimineţilor vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab.

Vremea la munte

Meteorologii anunță că de Crăciun, la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât media acestei perioade. 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, arată ANM.

Vremea de Revelion 2023

În săptămâna 27 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Meteorologii anunță că precipitațiile vor fi deficitare la munte și local în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite