Temperaturi de vară în noiembrie. Vreme anormal de caldă, dar cu ploi, anunță meteorologii

0
Publicat:

Sfârșitul de săptămână aduce vreme caldă și ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 29 de grade, iar minimele între 2 și 14 grade Celsius, conform meteorologilor.

Vreme caldă cu ploi în primul weekend din luna noiembrie. Foto: freepik (Arhivă)
Vreme caldă cu ploi în primul weekend din luna noiembrie. Foto: freepik (Arhivă)

Sâmbătă, 4 noiembrie, vremea va fi, în general, instabilă în jumătatea sud-estică a țării, unde se vor semnala înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată moderate cantitativ, descărcări electrice și vânt, care va sufla cu 55-65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. 

În restul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în timpul zilei, când în unele locuri vor fi ploi slabe de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat. 

Averse în București 

Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8-9 grade. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor cădea averse moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, însă va avea intensificări în timpul ploilor. 

La munte 

Cerul va fi înnorat în prima parte a zilei, când vor cădea ploi pe arii extinse în Carpații Meridionali și Orientali și izolat în rest. Ploile au caracter de aversă, iar în Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și vor fi prezente și descărcările electrice. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special, pe creste. Temperaturile scad față de ziua anterioară, însă vor fi în continuare ridicate față de normalul perioadei. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite